Italija kakvu još niste upoznali

U ponedeljak 05.9.2022. godine u okviru predmeta „Agencijsko i hotelijersko poslovanje“, obrađivali smo temu „Turizam i događaji“ i u okviru teme smo imali priliku da sa profesorkama Jelicom Kuzeljević i Sofiji Pavlović Luković posetimo izložbu slika pod nazivom „ Italija kakvu još niste upoznali“ u galerijskom prostoru biblioteke „Ljubiša.R.Đenić“ u Čajetini.

Autor fotografija je arhitekta Nemanja Bogdanović koji je u poslednjih deset godina svoga života putovao po Italiji uspeši da je bolje upozna. Posetio je osamnest od dvadeset regija ove zemlje ( neračunajući San Marino i Vatikan). Tokom boravka u Italiji napravio je više stotina fotografija od kojih je pedeset izabrano za izložbu.

Fotografisao je  mobilnim telefonom i preko tih fotografija nam je dočarao njene znamenitosti, svakodnevnicu i njegove nezaboravne trenutke. Prešao je više od trista hiljada kilometara.

Zahvaljujući njegovom dugogodišnjem putovanju istraživanju Italije mi smo danas imali priliku da je doživimo na nesvakidašnji način i upoznamo se sa njom putem inspirativnih fotografija. Shvatili smo i neophodnost ogranizovanja događaja kako zabavnim, muzičkih, umetničkih, spotskih u svrhu obogaćivanja turističke sezone i promocije turističkih destinacija.

 

                                                                                                 Čajetina 05.9.2022.

                                                                                              Dejana Vasilijević 3-4