Извештај са посете Сајму књига

SAJAM

ИЗВЕШТАЈ СА ПОСЕТЕ 62.МЕЂУНАРОДОМ САЈМУ КЊИГА У БЕОГРАДУ 30.10.2016.

   У недељу 30.10.2016.год. чланови Историјско-географске секције посетили су Сајам књига.На Сајам је ишло 48 ученика и 3 професора. Кратак опис последњег дана Сајма изгледа овако:
У Сали“Јанко Веселиновић“ програм је примарно био посвећен 120.годишњици појаве чувеног романа“Хајдук Станко“ који су читале генерације српских читалаца али и 75 година од појаве „Малог принца“.
На Сајму је постављен већи број изложби – о Сервантесу, Шекспиру, Кочићу, Ирану, Јасеновцу, изложена дела Милоша Шобајића, затим прва и раритетна издања Јаше Томића, Милана Ракића, Милорада Митровића и Кочића, као и 20 најлепших књига Међународне куће уметности за децу из Словачке.
Последњег дана Сајма је извршена примопредаја “Отворене књиге” амбасадорима Немачке, Аустрије и Швајцарске који ће следеће године представити књижевност на немачком језику као почасног госта 62. Међународног београдског сајма књига.
Подсетивши на слоган “Књиге у руке”, Фахим Пур је рекао да “књиге морају да буду у рукама, а мобилни телефони у џеповима, јер нас књига извлачи из мрака незнања и људе усмерава од агресије ка љубави”.
Након посете Сајму секцијаши су наставили обилазак Београда (Калемегдан и Кнез Михаилова). Видно задовољни, по повратку у Чајетину, питали су: “Шта је следеће у плану наше секције”

ЈЕЛЕНА МАРИЋ

Објављено у Активности у школи, Путовања, Секције

Архиве