ИЗВЕШТАЈ СА ТАКМИЧЕЊА “ИЗАЂИ МИ НА ТЕГЛУ”

Златибор је у петак 21.10. и суботу 22.10.2016. био домаћин треће сезоне и Великог финала такмичења у припремању ајвара “Изађи ми на теглу”, каравана који афирмише традиционалну храну И породичне вредности. Организатори кажу да су обишли 25 градова и на свом путу напунили преко 4000 тегли. Око 1500 учесника је учествовало у овој акцији.. Овом приликом у Београду донирано је 1.000 тегли деци без родитељског старања у Звечанској улици.

„Прави српски ајвар се прави од од саме паприке. Црвена паприка би требало да буде квалитетна, хибриди нису пожељни за прави ајвар. Главни тајни састојак – пуно стрпљења, пуно љубави и пуно времена“ каже једна од учесница овог такмичења, иначе ученица Угоститељско туристичке школе из Чајетине.
На такмичењу су учествовале две екипе из наше школе, “Пингвини” и “Славуји, ученици III и IV разреда,образовни профил Кулинарски техничар. Велику подршку су имали од предметних наставника Љубомира Митрашиновића И Небојше Крповића,који је у суботу учествовао и у раду жирија. Учешће у спровођењу такмичења имали су и Туристички техничари са својом професорком Јелицом Кузељевић.

аутор:

Јелена Марић

Објављено у Активности у школи

Архиве