Извештај спортске секције: СКИЈАЊЕ

image_pdfimage_print

Дана 04.03.2023 године реализовали смо спортску секцију у којој смо ђаке УТШ из Чајетине спровели кроз почетни курс скијања.

Скијање са вршњацима, заједно са обученим инструктором, на непосредан начин спаја игру и васпитне методе, утичући кроз забаву, на развој како моторичких способности, тако и одређених вештина које ученици усвајају у једном динамичном и природном окружењу.

Кроз скијање, ученици се лакше мотивишу, пажња и фокус трају дуже, појачава се њихова међусобна комуникација, при чему се, у току усвајања вештина у раду у групама, кроз различите вежбе подстиче несебичност, алтруизам и спремност да се помогне другом.

До реализације ове идеје не би досло да нисам наишао на велико разумевање директорке Јелене Марић, која је у свему овоме препознала потенцијално корисне ефекте који ће у неконвенционалном, али природном окружењу, имати један опште позитиван ефекат на ученике.

У сарадњи са ски – школом „Авантура“ на челу са директором Николом Јеремићем, која је имала слуха за наш предлог, добили смо све потребне услове како бисмо остварили замишљено.

Ски школа Авантура нуди савремено припремљене и утабане стазе, могућност вештачког оснежавања, најмодернију потребну опрему за све старосне категорије, као и врхунски обучене и лиценциране инструкторе скијања, који су полазницима школе на располагању.

Надам се и тежићемо ка томе да у будућности буде још оваквих пројеката.

Професор Немања Богдановић