Наставак сарадње са Трговинско-угоститељском школом из Лесковца

image_pdfimage_print

      Годину јубилеја – четрдесет година рада Угоститељско-туристичке школе из Чајетине, обележили смо наставком успешне сарадње са Трговинско-угоститељском школом из Лесковца, 23. априла 2018. године. Ова сарадња је започела претходне године, када су лесковачки ученици реализовали стручну екскурзију на Златибору у сарадњи са нашом школом. >> прочитајте овде <<

Дочекали смо ученике и наставнике Трговинско-угоститељске школе из Лесковца испред хотела „Зеленкада“ и пожелели им срдачну добродошлицу. Након тога су наши ученици испричали о настанку и развоју туризма на Златибору, представили локалну туристичку понуду и шта треба обавезно видети и посетити на Златибору. Затим су представили активности наше школе, поделили туристичко-информативну документацију и школки часопис „Корак“.

По програму поделили смо се у три групе у зависности од образовног профила.

Ученици обрзовног профила туристички техничар и конобар, практичне вежбе су реализовали у ХТП АД «Палисад» Златибор. Ученици обрзовног профила трговински техничар и комерцијалиста, обишли су Специјалну болницу за болести штитасте жлезде и метаболизма „Чигота“. Своје кулинарске вештине ученици обрзовног профила кувар и кулинарски техничар су демонстрирали у школском ресторану. Наши ученици су припремали хељдопиту, док су гости припремали трљаницу и лесковачко злато.

Професорка Роса Вукосављевић је објаснила и практично показала процес припремања и печења златиборске хељдопите.

IMG_4700

Фотографија – Припремање хељдопите

 

Дегустирали смо припремљене специјалитете и наставили дружење у ресторану Угоститељско-туристичке школе. Договорили смо се да следеће године наставимо сарадњу како на Златибору, тако и у Лесковцу.

На крају дружења, гости су се захвалили речима: „Уживали смо данас са вама. Хвала још једном на гостопримству и дивном дружењу. Увек сте добродошли у Лесковац…“.

IMG_4709

Фотографија златиборских и лесковачких специјалитета

image-0-02-01-30-V

IMG_4685

IMG_4703

IMG_4705

IMG_4708

 

 

Ученици и наставници организатори програма