Poseta Sajmu automobila 2019.

IZVEŠTAJ SA POSETE SAJMU AUTOMOBILA U BEOGRADU 23.3.2019.GODNE
Istorijsko-georafska sekcja je organizovala posetu Sajmu automobila u Beogradu. Događaju je prisistvovalo 76 učenika i 3 profesorke.
U halama Beogradskog sajma krajem marta najnovije modele na četiri i na dva točka izložilo je više od 400 izlagača, proizvođača, uvoznika, predstavnika ili distributera svih najpoznatijih automobilskih brendova, iz tridesetak zemalja sveta.
Biće predstavljeni svi vidovi drumskog saobraćaja, automobilske i prateće industrije, lakih dostavnih vozila i garažno-servisne opreme, ali i adekvatna ponuda pratećih usluga banaka, lizing kompanija i osiguravajućih društava. Salon je i odlična prilika za kupovinu novog automobila, što znaju i posetioci koji koriste brojne popuste kako bi došli do povoljnijih vozila.

Prošle godine je prodato preko 30 hiljada vozila (više od 25.000 putničkih i oko 5.550 lakih komercijalnih). Kupce je našlo oko 2.000 luksuznih vozila, a među njima i oni skuplji od 200.000 evra.
Ovakav trend značajna je protivteža nekontrolisanom uvozu polovnih automobila, pogotovo onih starijih od 18 godina. Kupovinom novih vozila smanjuje se zagađenje i prosečna starost na putevima, a povećava opšta bezbednost.
Premijere će i ove godine biti brojne.

sajam
Posle posete sajmu otišli smo na Kalemegdan i Knez Mihailovu ulicu gde su učenici imali slobodno vreme za individualno razledanje. U Čajetinu smo došli u21:30.
Poseta ovoj manifestaciji je postala nešto tradicinalno. Interesovanje učenika je veliko i već se spremaju za naredni događaj.
Na Sajam su išle profesorke Vesna Knežević, Jasna Prljević i Jelena Marić.

Jelena Marić
Jelena Marić, profesor