Посета Сајму књига 2017

image_pdfimage_print

ИЗВЕШТАЈ СА ПОСЕТЕ САЈМУ КЊИГА У БЕОГРАДУ 28.10.2017.

У календару културних дешавања југоисточне Европе централно место крајем октобра већ деценијама припада Међународном београдском сајму књига. Ова регионално највећа манифестација посвећена књизи бави се промоцијом књижевног стваралаштва и образовања, културном разменом са иностранством и покретањем актуелних књижевних и друштвених питања.

jeca2

Неформално познат као празник књиге, Сајам књига сваке године угости најзначајније домаће и бројне иностране писце и издаваче, који представљају своја стара издања и актуелну продукцију.

Важно обележје Сајма књига је богат пратећи програм. Кроз бројне промоције, презентације, предавања, округле столове и трибуне, стручној и широкој публици учесници представљају низ тема важних за књижевност, издаваштво и културе.

Сајам је одржан под слоганом „Кључ је у књигама“ На сајму је било 450 излагача,домаћин је била немачка књижевност. Обележена је стогодишњица смрти Милутина Бојића и Владислава Петковића Диса, 50 година романа „Дервиш и смрт“, 170 година Горског вјенца итд.

На сајам је ишло 75 ученика, директорка школе и 3 професорке.

После обиласка сајма отишли смо на Калемегдан и у Кнез Михаилову улицу.

Из Београд смо кренули око 17 часова.

Ученици су показали задовољство након овако проведеног дана. О томе говоре бројне фотографије направљене на данашњем излету.

                                                                                              Јелена Марић