Poseta Sajmu turizma

Poseta Sajmu turizma
IZVEŠTAJ O POSEĆENOM 42. MEĐUNARODNOM SAJMU TURIZMA U BEOGRADU

       Godišnjim planom rada škole za školsku 2019/2020. godinu, planirano je da učenici obrazovnog profila turističko-hotelijerski tehničar, turistički tehničar, komercijalista i finansijski administrator, organizovano posete 42. Međunarodni sajam turizma.

     Sajam smo posetili 21. februara 2020. godine.

Sajam turizma u Beogradu je jedan od najvećih turističkih događaja u zemlji i regionu, sa tri prateće manifestacije: 11. Sajam vina – „BeoWine“, 16. Sajam suvenira i 16. Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo „HORECA-OPREMA“ u Beogradu.

Slogan ovogodišnjeg sajma je „Put pod noge“, a zemlja partner je Egipat.

Na sajmu su svoju bogatu turističku ponudu i atrakcije predstavile turističke agencije i organizacije, hoteli, turistički centri, vazduhoplovne kompanije, međunarodni turoperatori i izdavačke kuće. Izlagači su promovisali najnovije trendove u međunarodnoj turističkoj industriji, nove koncepte i mogućnosti za putovanja, kao i perspektive u razvoju turizma. Turistička ponuda je predstavljena pomoću najsavremenijih multimedijalnih sredstava.

Predstavljeni su ukusi i mirisi gastronomskih specijaliteta različitih zemalja, najbolja vina i rakije pod sloganom „Boje i ukusi uživanja“, kao i suveniri iz svih krajeva Srbije pod sloganom „Vidi Srbiju“.

Cilj posete sajmu je bio:

  • upoznavanje turističke ponude, kulture i običaja različitih zemalja, na autentičan i kreativan način;
  • sticanje znanja o primeni nove tehnologije u turizmu;
  • uživanje u sajamskoj ponudi i sadržajima i
  • upoznavanje značaja turizma za sveukupni privredni i društveni razvoj naše zemlje.
Sajam 2020.
Sajam 2020.
image 1
Sajam 2020.

 

Nakon posete najvećoj i najznačajnijoj manifestaciji u zemlji, imali smo slobodno vreme za šetnju i razgledanje u Knez Mihailovoj ulici do 16:30 časova, kada je bio planiran povratak za Čajetinu.

U Čajetinu smo stigli oko 20:30 časova.

Zaključak: Sajam je i ove godine organizovan uz visok organizacioni, sadržajni i profesionalni nivo, prateći najnovije trendove u turizmu i pratećim granama.   Poseta sajmu je protekla bez problema. Učenici su se primerno i odgovorno ponašali, a novo znanje i iskustvo će kod velikog broja učenika probuditi želju za putovanjem i upoznavanjem novih turističkih destinacija.    

 

Učenici Ugostiteljsko – turističke škole i

odeljenjske starešine