Посета Сајму туризма

ИЗВЕШТАЈ О ПОСЕЋЕНОМ 42. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТУРИЗМА У БЕОГРАДУ

       Годишњим планом рада школе за школску 2019/2020. годину, планирано је да ученици образовног профила туристичко-хотелијерски техничар, туристички техничар, комерцијалиста и финансијски администратор, организовано посете 42. Међународни сајам туризма.

     Сајам смо посетили 21. фебруара 2020. године.

Сајам туризма у Београду је један од највећих туристичких догађаја у земљи и региону, са три пратеће манифестације: 11. Сајам вина – „BeoWine“, 16. Сајам сувенира и 16. Међународни сајам опреме за хотелијерство и угоститељство „HORECA-OPREMA“ у Београду.

Слоган овогодишњег сајма је „Пут под ноге“, а земља партнер је Египат.

На сајму су своју богату туристичку понуду и атракције представиле туристичке агенције и организације, хотели, туристички центри, ваздухопловне компаније, међународни туроператори и издавачке куће. Излагачи су промовисали најновије трендове у међународној туристичкој индустрији, нове концепте и могућности за путовања, као и перспективе у развоју туризма. Туристичка понуда је представљена помоћу најсавременијих мултимедијалних средстава.

Представљени су укуси и мириси гастрономских специјалитета различитих земаља, најбоља вина и ракије под слоганом „Боје и укуси уживања“, као и сувенири из свих крајева Србије под слоганом „Види Србију“.

Циљ посете сајму је био:

  • упознавање туристичке понуде, културе и обичаја различитих земаља, на аутентичан и креативан начин;
  • стицање знања о примени нове технологије у туризму;
  • уживање у сајамској понуди и садржајима и
  • упознавање значаја туризма за свеукупни привредни и друштвени развој наше земље.
Сајам 2020.

Сајам 2020.

image 1

Сајам 2020.

 

Након посете највећој и најзначајнијој манифестацији у земљи, имали смо слободно време за шетњу и разгледање у Кнез Михаиловој улици до 16:30 часова, када је био планиран повратак за Чајетину.

У Чајетину смо стигли око 20:30 часова.

Закључак: Сајам је и ове године организован уз висок организациони, садржајни и професионални ниво, пратећи најновије трендове у туризму и пратећим гранама.   Посета сајму је протекла без проблема. Ученици су се примерно и одговорно понашали, а ново знање и искуство ће код великог броја ученика пробудити жељу за путовањем и упознавањем нових туристичких дестинација.    

 

Ученици Угоститељско – туристичке школе и

одељењске старешине

 

 

Објављено у Ваннаставне активности, Извештаји, Путовања, Секције

Архиве