PREDSTAVLJANJE: Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija-odsek Užice

AKADEMIJA STRUKOVNIH STUDIJA

ZAPADNA SRBIJA 

ODSEK UŽICE

31000 Užice • TrgSvetogSave 34 

Telefon: (+381-31) 512-013; 512-789; 513-385 

E-mail: skola@vpts.edu.rs; www.vpts.edu.rs 

STUDIJE TURIZMA U UŽICU 

Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija-odsek Užice i ove godine upisuje  studente na studijski program TURIZAM (budžet i samofinansiranje) i to: Osnovne strukovne studije turizma 3 godine 180 ESPB, zvanje: strukovni  ekonomista za turizam. 

Master strukovne studije turizma 2 godine 120 ESPB, zvanje: strukovni master  ekonomista za menadžment u turizmu. 

Akademija (nekada: Visoka škola strukovnih studija Užice) je državna i  akreditovana visokoškolska ustanova sa 46 godina tradicije u visokom obrazovanju. Na  smeru TURIZAM studenti stiču stručna i praktična znanja prilagođena savremenim  tokovima u turizmu, koja se traže na tržištu rada (od strane poslodavaca i turista). 

Zaposlenje: hotelijerstvo, turističke agencije, organizatori putovanja, turističke  organizacije (opština, regiona, gradova), opštinske/gradske uprave, nacionalni parkovi,  javna preduzeća (tvrđave, pećine, skijališta). Veliki broj naših trenutnih i  diplomiranih studenata uspešno radi u struci – na Zlatiboru, Tari, Zlataru, Višegradu,  Užicu, Ivanjici… ali i širem okruženju (Beograd, Novi Sad, Budva, Jahorina, Kopaonik) i  inostranstvu. 

Stručna i plaćena praksa: reprezentativni smeštajni objekti i turističke  agencije, turističke organizacije (Zlatiboru, Zlataru, Tari, Užicu), i drugim gradovima  iz okruženja.  

Predavanja i vežbe: nastavu izvode profesori – doktori nauka sa višedecenijskim  praktičnim iskustvom na različitim rukovodećim i menadžerskim pozicijama u turističkoj  privredi. 

Dodatne pogodnosti: stečena praktična znanja kao odlična polazna osnova za  polaganje ispita za licencu nacionalnog i lokalnog turističkog vodiča, lokalne  turističke vodiče, animatore u turizmu, predstavnike na turističkim destinacijama u  letnjoj i zimskoj sezoni. 

Vannastavne aktivnosti: studijska putovanja u zemlji i inostranstvu, poseta  međunarodnim sajmovima turizma, gostujuća predavanja od strane vrhunskih turističkih  stručnjaka; učešće u domaćim i međunarodnim projektima, seminarima, turizmijadama.  Trenutno Akademija učestuje na dva velika međunarodna projekta iz oblasti turizma,  zajedno sa partnerima iz Slovenije, Slovačke, Rumunije i Grčke. 

Pripremna nastava za upis na osnovne strukovne studije počinje 10.05.2021.  godine.

AKADEMIJA STRUKOVNIH STUDIJA  

ZAPADNA SRBIJA 

ODSEK UŽICE 

31000 Užice • TrgSvetogSave 34 

Telefon: (+381-31) 512-013; 512-789; 513-385 

E-mail: skola@vpts.edu.rs; www.vpts.edu.rs 

Pored studija turizma, Akademija je akreditovana i za studije informacionih  tehnologija, računovodstva i revizije, menadžmenta i preduzetništva, mašinstva,  građevinarstva, unutrašnje arhitekture, zdravstvene nege, tehnološkog inženjerstva  i bezbednosti i zdravlja na radu. 

Informator o upisu i studijama na Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija – odsek Užice može da se preuzme na sledećem linku: 

http://akademijazs.edu.rs/fajlovi/inf_uzice.pdf 

 Sve dodatne informacije možete dobiti na:  

 skola@vpts.edu.rs 

 www.vpts.edu.rs 

 031/512-031 

 031/512-789 

  

 Užice, 15.03.2021. godine 

  Akademija Strukovnih studija Zapadna Srbija-  odsek Užice 

 Trg Svetog Save 34,  

 31000 Užice