Презентација образовних профила

image_pdfimage_print

Као и претходне школске године, наставили смо са примерима добре праксе, то јест да садашњим ученицима осмог разреда, представимо образовне профиле у објектима угоститељско-туристичке привреде, у реалном радном окружењу, као и да представимо многобројне активности наших ученика и наставника. Ове школске године акценат смо ставили на упознавање ученика са дуалним образовањем (системом средњег образовања у коме се кроз теоријску наставу и вежбе у школи и учење кроз рад код послодавца стичу знања, вештине, способности и ставови).

У четвртак 09. маја 2019. године, ученици осмог разреда ОШ „Димитрије Туцовић“ Чајетина, извојено одељење Златибор, са наставницама стручних предмета Неранџом Јовичић и Јелицом Кузељевић, посетили су један од најрепрезентативнијих хтела на Златибору, ХТП АД «Палисад» Златибор. Приликом посете обишли смо две хотелске собе, кухињу, ресторан. У хотелском лобију имали смо кратко предавање о пословању рецепцијске службе. Затим смо имали предавање у једној конгресној сали где се будућим средњошколцима обратио представник службе исхране и пића, господин Милорад Томашевић. Затим су наставнице Неранџа Јовичић и Кузељевић Јелица, са ученицама Александром Тофиловић и Иреном Бјеличић, представле активности Угоститељско-туристичке школе Чајетина.

У петак 10. маја 2019. године, са наставницом стручних предмета, Неранџом Јовичић и ученицама Аном Шијаковић и Тијаном Станић једна група ученика, осмог разреда ОШ „Димитрије Туцовић“ Чајетина, посетила је Студентско одмаралиште „Ратко Митровић”, на Златибору. У овом одмаралишту тренутно ради велики број наших бивших ученика, који су се одмах по завршетку школовања запослили или наставили школовање, па запослили. Обишли смо вилу „Ловћен“, вилу „Романија“, ресторан и кухињу.

Представници рецепцијске службе представили су нам профил, личне и професионалне особине рецепционера. Ученици су имали прилику да на конкретном примеру виде начин комуницирања запослених на рецепцији са гостима. Затим смо обишли банкет салу, свечане салоне, ресторан и кухињу. Шеф ресторана нам је на конкретном примеру објаснио рад ове службе. На крају смо у конкресној сали виле „Романија“ представили будућим средњошколцима активности наше школе уз пратећу презентацију.

Друга група ученика, са Директорком школе, Вишњом Смиљанић и ученицама Горицом Браловић и Катарином Кнежевић, посетила је Гранд хотел Торник на Златибору, хотел прве категорије. Љубазно и стручно особље, представило је целокупну понуду и многобројне садржаје овог хотела.

На крају посете закључили смо да ученици наше школе имају изузетне услове за образовање у складу са свим прописаним стандардима. Школа поред школске радионице има и кабинете опремљене најсавременијим наставним средствима и опремом. Тако да ученици потребна знања и практичне вештине стичу како у школи тако и на практичној настави, која се реализује у великом броју објеката на Златибору и у Ужицу.

У представљању активности наше школе учествују и наши садашњи ученици, који имају само лепе речи о начину рада и доброј организацији у школи.

Ученици задовољни посетом и обиласком, начином рада у објектима, као и самом промоцијом образовних профила, показали су велико интересовање за упис у нашу школу.

Ми смо им пожелели пуно успеха на завршном испиту и да упишу образовни профил, који воле и желе.

IMG_4921
IMG_4922 IMG-3d2a58649f8e215edc5de09ee6c18f45-V IMG-ac170ad6f2d61bcc8fa3a771378cc911-V

 

 

                                               

Чајетина, 10. мај 2019. године.

Вишња Смиљанић

Јелица Кузељевић

Неранџа Јовичић