Средњошколци обележили Дан планете

 преузето са www.zlatiborpress.rs
Средњошколци обележили Дан планете

Дан планете земље обележили су ученици средње Угоститељско-туристичке школе тако што су у преподневним сатима у центру вароши извели перформанс којим су своје суграђане желели да подсете да смо сви само пролазници на овој дивној планети и да је морамо чувати и за генерације које долазе. У поподневним сатима исту поруку поделили су и са својим друговима, као и гостима из основне школе „Димитрије Туцовић“ у Чајетини.

Са својом наставницом биологије, ученици еколошке секције су адаптирали текст „Добро дрво“ направивши краћу представу којом су желели да скрену пажњу на сва добра која нам природа пружа, а на која често заборављамо у брзом ритму свакодневице, користећи их за краткотрајну срећу, и тиме наносећи природи дугорочне штете.

arednjos 5

О томе шта значи Дан планете земље и колико су и сви други дани важни за дугорочну добробит, говорили су кроз еколошку химну, и уводну реч. Такође су нагласили да један дан није довољан да се ствари промене на боље, и да један човек сам не може ништа. Разочаравајући је податак да од претходног обележавања Дана планете статистика није забележила смањење било које врсте загађења у природи, што само значи да је свест људи који могу највише да утичу на то – остала на истом.

У оквиру обележавања Дана планете, сутра ће бити реализован излет који су назвали„Врхови Златибора“.

Мирјана Ранковић Луковић, www.zlatiborpress.rs