Ученици пишу: Блок настава туристичко-хотелијерких техничара

Team building

 

Timbilding се појављује почетком 80-их година прошлог века у Америци, као један од заштитних знакова новог капитализма. Данас свака јака компанија у свету редовно организује тим билдинге за своје запослене. Иако је до пре десетак година на нашим просторима био потпуно непознат термин, тим билдинг постаје све популарнији међу јаким компанијама.

Timbilding се користи као средство успостављања и развоја осећаја за сарадњу међу колегама, за развијање осећаја припадности компанији, као и међусобног поверења међу свим запосленима независно од позиције на којој раде.

Дослован превод енглеске речи “Timbildingг” био би „стварање тима“, а најкраће речено објашњава се као скуп едукативно-рекреативних или забавно-рекреативних активности којима је циљ стварање тима или оснаживање и побољшање медјуљудских односа у постојећем како би се досегли заједнички циљеви

10 Разлога за timbilding:
1. Побољшање комуникације
2. Боље разумевање чланова тима
3. Компанија постаје пријатније место за рад
4. Повећање мотивације запослених
5. Боље разумевање заједничких циљева компаније
6. Разумевање важности учинка сваког запосленог
7. Учење једних о другима, добрим странама и слабостима
8. Повећање продуктивности И ефикасности
9. Боља сарадња унутар компаније
10. Повећање лојалности запослених

 

Escape room

ШТА ЈЕ ESCAPE ROOM  И КАКО СЕ ИГРА?
-Роом есцапе је феномен који је у последњих неколико година у експанзији како у свету, тако и у Србији и представља један од најпопуларнијих видова забаве и туристичких атракција. Игра је смештена у одређену просторију која је уређена у складу са темом собе. Игра се у екипи (2-5 играча) и Ваш циљ је да у року од 60 минута савладате све препреке како би пронашли излаз.

 

 

 

 

 

 

Употребите машту, логику и тимски рад како би заједничким снагама пронашли скривене трагове, решили низ загонетки и комбинација које вас воде ка излазу. Све што Вам је потребно за игру јесте добра екипа, ентузијазам и позитивно расположење. Позовите породицу, партнера, пријатеље, резервисите термин и спремите се на 60 минута врхунске забаве са драгим људима, за доживљај који ћете памтити.

Марта Раденовић III 4