UPIS 2020./2021. GODINE

logo

 

Ugostiteljsko turistička škola u školskoj 2020./2021. godini upisuje:

Turističko – hotelijerski tehničar 30 učenika IV stepen
Kulinarski tehničar 30 učenika IV stepen
Ekonomski tehničar  30 učenika IV stepen
Kuvar – dualno 15 učenika III stepen
Konobar – dualno 15 učenika III stepen

Za sve buduce prvačiće. Prednosti upisa u našu školu.

SREDNJE STRUČNE ŠKOLE

Srednje stručne škole osposobljavaju za rad (dakle, osposobljavaju za zanimanja), ali daju i mogućnost za nastavak školovanja na visokim školama i fakultetima. Školovanje u njima traje tri ili četiri godine, u zavisnosti od obrazovnog profila koji se upiše. Svaki obrazovni profil izučava se prema programu kojim se stiču znanja i veštine koji su potrebni za obavljanje poslova u jednom ili više srodnih zanimanja.
Ako želiš:

  • da se posle završene srednje škole zaposliš, možeš da se opredeliš za srednju stručnu školu, za trogodišnji ili četvorogodišnji obrazovni profil
  • da posle srednje škole nastaviš školovanje, možeš da se odlučiš za četvorogodišnji obrazovni profil u srednjoj stručnoj školi
  • prvo da završiš srednju stručnu školu i stekneš zanimanje, a posle možda da nastaviš školovanje, možeš da se opredeliš za četvorogodišnji obrazovni profil u srednjoj stručnoj školi
  • da se obrazuješ kroz rad i da primaš platu tokom školovanja, odaberi trogodišnji profil u našoj školi; posle završenog trogodišnjeg školovanja možeš da nastaviš školovanje

 

DUALNO OBRAZOVANJE – UČENJE KROZ RAD

“Učenje kroz rad” je organizovan proces tokom koga učenici, pod rukovodstvom i nadzorom instruktora u realnom radnom okruženju kod poslodavca, stiču znanja neophodne za efikasan i produktivan rad u odrađenom zanimanju ili grupi zanimanja. Obim učenja kroz rad kod poslodavca za obrazovne profile u trogodišnjem trajanju iznosi najmanje 50 odsto od ukupnog broja časova obaveznih stručnih predmeta propisanih planom nastave i učenja. Sve vreme koje provedu na praksi je plaćeno, tj učenici tokom školovanja dobijaju novčanu nadoknadu, što ih dodatno motiviše u učenju i radu.

D O B R O D O Š L I

 

Radi približnog broja poena potrebnih za upis dajemo Vam podatke iz prethodnih godina:

2019/20. Broj poena poslednjeg učenika sa liste
Turističko – hotelijerski tehničar 51.40
Komercijalista 50.09
Kulinarski tehničar 50.14
Konobar 41.66
Kuvar 47.37

 

2018/19. Broj poena poslednjeg učenika sa liste
Turističko – hotelijerski tehničar 52,63
Komercijalista 50,59
Kulinarski tehničar 50,36
Konobar 38,65
Kuvar 42,74

 

2017/18. Broj poena poslednjeg učenika sa liste
Turistički tehničar 57,29
Kulinarski tehničar 52,61
Konobar 45,52
Kuvar 37,18

 

2016/17. Broj poena poslednjeg učenika sa liste
Turistički tehničar 54,79
Kulinarski tehničar 50,49
Finansijski administrator 50,39
Konobar 46,77
Kuvar 44,29

SREĆNO NA UPISU!

Arhive