UPIS 2023./2024. GODINE
Ugostiteljsko turistička škola u školskoj 2023./2024. godini upisuje:
Turistički tehničar 30 učenika IV stepen Ekonomski tehničar 30 učenika IV stepen Kulinarski tehničar – 10 učenika dualno 30 učenika IV stepen Kuvar – dualno 15 učenika III stepen Konobar – dualno 15 učenika III stepen Za sve buduće prvačiće. Prednosti upisa u našu školu.
SREDNJE STRUČNE ŠKOLE
Srednje stručne škole osposobljavaju za rad (dakle, osposobljavaju za zanimanja), ali daju i mogućnost za nastavak školovanja na visokim školama i fakultetima. Školovanje u njima traje tri ili četiri godine, u zavisnosti od obrazovnog profila koji se upiše. Svaki obrazovni profil izučava se prema programu kojim se stiču znanja i veštine koji su potrebni za obavljanje poslova u jednom ili više srodnih zanimanja.
Ako želiš:
- da se posle završene srednje škole zaposliš, možeš da se opredeliš za srednju stručnu školu, za trogodišnji ili četvorogodišnji obrazovni profil
- da posle srednje škole nastaviš školovanje, možeš da se odlučiš za četvorogodišnji obrazovni profil u srednjoj stručnoj školi
- prvo da završiš srednju stručnu školu i stekneš zanimanje, a posle možda da nastaviš školovanje, možeš da se opredeliš za četvorogodišnji obrazovni profil u srednjoj stručnoj školi
- da se obrazuješ kroz rad i da primaš platu tokom školovanja, odaberi trogodišnji profil u našoj školi; posle završenog trogodišnjeg školovanja možeš da nastaviš školovanje
DUALNO OBRAZOVANJE – UČENJE KROZ RAD
“Učenje kroz rad” je organizovan proces tokom koga učenici, pod rukovodstvom i nadzorom instruktora u realnom radnom okruženju kod poslodavca, stiču znanja neophodne za efikasan i produktivan rad u odrađenom zanimanju ili grupi zanimanja. Obim učenja kroz rad kod poslodavca za obrazovne profile u trogodišnjem trajanju iznosi najmanje 50 odsto od ukupnog broja časova obaveznih stručnih predmeta propisanih planom nastave i učenja. Sve vreme koje provedu na praksi je plaćeno, tj učenici tokom školovanja dobijaju novčanu nadoknadu, što ih dodatno motiviše u učenju i radu.
D O B R O D O Š L I
Radi približnog broja poena potrebnih za upis dajemo Vam podatke iz prethodnih godina:
2020/21. Broj poena poslednjeg učenika sa liste Turističko – hotelijerski tehničar 51.79 Komercijalista – Kulinarski tehničar 50.01 Konobar 41.66 Kuvar 40.92
2019/20. Broj poena poslednjeg učenika sa liste Turističko – hotelijerski tehničar 51.40 Komercijalista 50.09 Kulinarski tehničar 50.14 Konobar 41.66 Kuvar 47.37
2018/19. Broj poena poslednjeg učenika sa liste Turističko – hotelijerski tehničar 52,63 Komercijalista 50,59 Kulinarski tehničar 50,36 Konobar 38,65 Kuvar 42,74
2017/18. Broj poena poslednjeg učenika sa liste Turistički tehničar 57,29 Kulinarski tehničar 52,61 Konobar 45,52 Kuvar 37,18
2016/17. Broj poena poslednjeg učenika sa liste Turistički tehničar 54,79 Kulinarski tehničar 50,49 Finansijski administrator 50,39 Konobar 46,77 Kuvar 44,29 SREĆNO NA UPISU!