Đak generacije 2017/18.

Ja sam Jelena Marjanović, studentkinja sam Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu. Bivši sam đak Ugostiteljsko-turističke škole iz Čajetine. Zahvaljujući profesionalizmu nastavnog kadra srednje škole, stekla sam znanja iz oblasti turizma i hotelijerstva i stvorila dobar temelj za dalje školovanje. Škola nudi razne sekcije kojih sam sama bila član, kao što su: dramska, recitatorska, istorijsko-geografska, ekološka, sportska… U okviru svake sekcije smo imali organizovane aktivnosti poput predstava, takmičenja, izleta, ekoloških akcija, poseta sajmovima, promocija škole i razne druge manifestacije.

Zbog dobrih ocenaka o i komunikativnosti i snalažljivosti, dobila sam priliku da nakon obavljene stručne prakse počnem da radim u turističkoj agenciji „Trendy Travel“ na Zlatiboru, što mi je dalo širu sliku turističkom tržištu i dodatnu motivaciju za usavršavanjem.

Predstavljala sam Školu n a Republičkom takmičenju iz Agencijskog i hotelijerskog poslovanja, i uz veliku pomoć profesorke Nerandže Jovičić, osvojila sam drugo mesto i bez prijemnog ispita upisala željeni fakultet.

Zahvaljujući sopstvenim aktivnostima i želji, kao i podršci profesora i direktorke, izabrana sam za đaka generacije.

Tim povodom sam dobila poziv za posetu Belom dvoru i učešće na svečanom prijemu kod Prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića, gde sam dobila i prigodan poklon.

Želim da se zahvalim svim profesorima na znanju, razumevanju i podršci i za koju godinu se vidimo u rubrici „Dokle su stigli naši bivši đaci“.

Jelena Marjanović
Jelena Marjanović

Jelena Marjanović

*tekst objavljen u školskom časopisu Korak