Izveštaj o posećenom 38. Međunarodnom sajmu turizma

IZVEŠTAJ O POSEĆENOM 38. MEĐUNARODNOM SAJMU TURIZMA U BEOGRADU

      Učenici prvog razreda, obrazovni profil finansijski administrator i učenici četvrtog razreda, obrazovni profil ekonomski tehničar, posetili su 20. februara 2016. godine, 38. Međunarodni sajam turizma, 7. Sajam vina – „BeoWine“, 12. Sajam suvenira i 12. Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo „HORECA“ u Beogradu.

Na sajam je išla grupa od 27 učenika i odenjske starešine navedenih odeljenja, Nerandža Jovičić i Jelica Kuzeljević.

Moto ovogodišnjeg sajma je bio „Gde još niste bili?“. Na sajmu svoju ponudu za  predstojeću turističku sezonu ponudile su turističke organizacije, agencije, turoperatori, hoteli, planinski centri, banje, jezera, gradovi, regije iz zemlje i inostranstva. Svoju ponudu su predstavile i izdavačke kuće, osiguravajuće kuće, fakulteti i više škole iz oblasti turizma i ugostiteljstva.

Prisustvovali smo prezentaciji TO „Zlatibor“, na kojoj je predstavljena nova turistička ponuda Zlatibora, aktivan odmor, zdravstveni turizam i drugi sadržaji…

      Učestvovali smo u brojnim nagradnim igrama. Degustirali smo gastronomske specijalitete, koji su karakteristični za pojedine destinacije, kao što su grčke vanilice, turske baklave i ratluk.

Cilj posete sajmu je bio:

  • upoznavanje turističke ponude, kulture i  običaja različitih zemalja
  • uživanje u sajamskoj ponudi i sadržajima i
  • upoznavanje značaja razvoja turizma za nacionalnu ekonomiju jedne zemlje.

Nakon obilaska sajma imali smo slobodno vreme za šetnju i razgledanje u Knez Mihailovoj ulici do 17 časova, kada je bio planiran povratak za Čajetinu.

Po povratka zaključili smo da je bilo mnogo razloga za posetu sajmu.

 FOTOGRAFIJE SA SAJMA

nerka nerka2

 

 

 

Čajetina, 01. mart 2016. godine.

Jelica Kuzeljević

 Nerandža Jovičić