Izveštaj sa takmičenja

Fakultet za turistički i hotelijerski menadžment Univerziteta Singidunum iz Beograda ugostio nas je u utorak 28.03.2023. godine kao organizator takmičenja za učenike srednjih stručnih škola. Ovogodišnji zadatak podrazumevao je kandidaturu turističke destinacije za domaćina međunarodnog događaja. Naša škola predstavila je ideju tima koji su činili učenici treće godine Marta Radenović, Luka Mladenović i Ana Nikolić, koji su sa mentorkom, profesorkom Sofijom Pavlović Luković podneli kandidaturu Zlatibora kao domaćina Prvog svetskog foruma o gastronomiji i turizmu.

Učenici su izradili materijal koji podrazumeva opšte informacije o destinaciji i veoma detaljno razrađen program foruma sa lokalnim organizacionim odborom i lokalnim govornicima. Kroz program su predstavili i preduzeće Gold Gondolu i jedinstven gastronomski proizvod „Branč u vazduhu“, kao i udruženje Zlata koje okuplja preduzetnice i osnažuje žene da se uključe u razvoj turizma i gastronomije. Hvala Turističkoj organizaciji Zlatibor na podeljenim podacima i materijalu koji je bio značajan za izradu prezentacije. Imali smo podršku i Turističke organizacije Užice koji su već podnosili kandidaturu i od Svetske turističke organizacije dobili potvrdu za dobro odrađen posao, jer je Mokra Gora proglašena za jedno od najlepših turističkih sela na svetu.

Žiri u sastavu:

Dragana Pribićević – projektni menadžer Kongresnog biroa Turističke organizacije Srbije

Miloš Dimitrijević – generalni menadžer agencije MIROSS, najveće agencije za organizaciju događaja u regionu

Sandra Dosković – pomoćnik direktora Beogradskog sajma

Sara Đapa –  predsednica Parlamenta Singidunuma

Aleksa Panić – asistent,

doneo je odluku da naši učenici zaslužuju drugo mesto od devet timova koji su se predstavili. Sve je obradovalo nagradno putovanje u Solun u maju i dodatno nas motivisalo da se odazivamo na veći broj takmičenja i da predstavimo Ugostiteljsko-turističku školu iz Čajetine kao školu koja školuje odlične kadrove u turizmu.

Sofija Pavlović Luković