Nastavak saradnje sa Trgovinsko-ugostiteljskom školom iz Leskovca

      Godinu jubileja – četrdeset godina rada Ugostiteljsko-turističke škole iz Čajetine, obeležili smo nastavkom uspešne saradnje sa Trgovinsko-ugostiteljskom školom iz Leskovca, 23. aprila 2018. godine. Ova saradnja je započela prethodne godine, kada su leskovački učenici realizovali stručnu ekskurziju na Zlatiboru u saradnji sa našom školom. >> pročitajte ovde <<

Dočekali smo učenike i nastavnike Trgovinsko-ugostiteljske škole iz Leskovca ispred hotela „Zelenkada“ i poželeli im srdačnu dobrodošlicu. Nakon toga su naši učenici ispričali o nastanku i razvoju turizma na Zlatiboru, predstavili lokalnu turističku ponudu i šta treba obavezno videti i posetiti na Zlatiboru. Zatim su predstavili aktivnosti naše škole, podelili turističko-informativnu dokumentaciju i školki časopis „Korak“.

Po programu podelili smo se u tri grupe u zavisnosti od obrazovnog profila.

Učenici obrzovnog profila turistički tehničar i konobar, praktične vežbe su realizovali u HTP AD «Palisad» Zlatibor. Učenici obrzovnog profila trgovinski tehničar i komercijalista, obišli su Specijalnu bolnicu za bolesti štitaste žlezde i metabolizma „Čigota“. Svoje kulinarske veštine učenici obrzovnog profila kuvar i kulinarski tehničar su demonstrirali u školskom restoranu. Naši učenici su pripremali heljdopitu, dok su gosti pripremali trljanicu i leskovačko zlato.

Profesorka Rosa Vukosavljević je objasnila i praktično pokazala proces pripremanja i pečenja zlatiborske heljdopite.

IMG_4700

Fotografija – Pripremanje heljdopite

 

Degustirali smo pripremljene specijalitete i nastavili druženje u restoranu Ugostiteljsko-turističke škole. Dogovorili smo se da sledeće godine nastavimo saradnju kako na Zlatiboru, tako i u Leskovcu.

Na kraju druženja, gosti su se zahvalili rečima: „Uživali smo danas sa vama. Hvala još jednom na gostoprimstvu i divnom druženju. Uvek ste dobrodošli u Leskovac…“.

IMG_4709

Fotografija zlatiborskih i leskovačkih specijaliteta

image-0-02-01-30-V

IMG_4685

IMG_4703

IMG_4705

IMG_4708

 

 

Učenici i nastavnici organizatori programa