О ШКОЛИ

image_pdfimage_print

ШКОЛА ИЗБЛИЗА

Угоститељско – туристичка школа у Чајетини је једина средња школа на подручју ове општине.

Ученици се школују за трогодишња и четворогодишња занимања.

Одличан географски положај Чајетине тј. близина Златибора представља велику предност за ову средину и оправдава постојање наше школе. Златибор као један од највећих туристичких центара у земљи не може без стручних кадрова које обезбеђе наша школа.

fbhodnik2

Школа је отворена школске 1977/1978 године. Заједничким напором СО Чајетине, МЗ усмереног образовања и васпитања Региона, Месне заједнице и радних организација изграђена је функционална школска зграда монтажног типа са 13 учионица и пратећим просторијама површине 1130 метара квадратних. Заједничким напором поменутих установа, као и уз обилату финансијску помоћ Земљорадничке задруге из Љубиша, изграђена је фискултурна дворана, чиме су створени услови за извођење наставе физичког васпитања. Изградња дворане је такође допринела и задовољавању потреба грађана Општине за физичком културом и рекреацијом.

Крајем 2010. године на наша школа је на Златибору отворила ресторан. У ресторану ученици изводе стручну праксу под надзором професора – врхунских професионалаца.

Skolski restoran
Skolski restoran

Ресторан је отвореног типа. Нуди гостима најквалитетнију услугу по најповољнијим ценама. Најбоља препорука су нам наши гости који се враћају исхрани код нас увек кад су на Златибору, или свраћају увек кад су у пролазу! Више о ресторану погледајте >>овде<<.
Опремљеност школе потребним приборима за извођење наставе је на високом нивоу, будући да ученици, као и колектив школе воде рачуна о одржавању истих.