Poseta Sajmu automobila

Učenici Ugostiteljsko-turističke škole iz Čajetine, članovi Istorijsko-geografske sekcije, posetili su Sajam automobile u Beogradu, 19.3.2016.

Sajam automobila je održan od 17. do 23. marta na Beogradskom sajmu.
To je, već tradicionalna prilika, da se deo svetskog automobilskog sjaja prenese i u naše krajeve, da se predstavi i ponudi i domaćim kupcima, s obzirom na to da se Sajam u Ženevi završio 13. marta.

11

Tokom sedam dana i u čak šest hala, posetioci su imali priliku da vide modele eminentnih proizvođača automobila i motocikala, ekskluzivne novitete, poslednju „reč“ dizajna i tehnike.
Domaćoj javnosti, potencijalnim kupcima predstavljena je i kompletna ponuda u segmentu lakih privrednih vozila svih svetskih proizvođača koji posluju na domaćem tržištu, kao što su FIAT, GAZ, VW, Renault, Mercedes, Peugeot, Citroen, Opel…

Ali, to nije sve. Posetiocima su bili ponuđeni i brojni edukativni i zabavni sadržaji, takmičarske aktivnosti, test vožnje, nagradne igre… ali i popusti!
Na Sajam su išla 62 učenika I dve profesorke (Vesna Knežević i Jelena Marić). Pri sređivanju utisaka Petar je rekao:” Veoma sam zadovoljan”, Nikoli se svidela takmičarska vožnja, Vladu promoterke, Danici, Ireni I Mariji fotografisanje. Svako je za sebe našao neku zanimaciju.

12
Posle Sajma posetili smo Kalemegdan I Knez Mihailovu ulicu. Pri povratku kući pitali su:
“ Koja je sledeće destinacija?” Brzo smo se dogovorili.

Jelena Marić