Посета Сајму туризма и Сајму хотелско – угоститељске опреме

ИЗВЕШТАЈ О ПОСЕЋЕНОМ 45. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТУРИЗМА И 19. САЈАМУ ХОТЕЛСКОУГОСТИТЕЉСКЕ ОПРЕМЕ У БЕОГРАДУ

   Ученици првог, другог и трећег разреда, образовни профил туристички техничар и хотелијерско-ресторатерски техничар са наставницима практичне наставе, посетили су 23. фебруара 2024. године, 45. Међународни сајам туризма и 19. Сајам хотелско-угоститељске опреме.

   Циљ посете сајму је био:

  • упознавање туристичке понуде, културе и обичаја различитих земаља;
  • уживање у сајамској понуди и садржајима;
  • дружење и развијање сарадње и солидарности између ученика.

   Слоган овогодишњег сајма је био „АВАНТУРА ПОЧИЊЕ ОВДЕ!“ а земља партнер је Грчка. Ова сарадња допринеће даљем унапређењу туристичког промета између две земље.

   Традиционално, на сајму су се представила туристичка удружења и организације, хотели, туристички центри, транспортне компаније и међународни туроператори.

    Србија је своје туристичке вредности представила у хали 4 Београдског сајма кроз наступе Туристичке организације Србије, Туристичке организације Београда, Туристичка организација Војводине и локалне туристичке организације.

    Туристичка организација Златибор представила се под слоганом „Инвест ин Златибор“. Штанд Златибора употпунила је и макета којом је представљен план уређења врха Торник. Своју богату понуду представило је око 20 излагача са Златибора. Међу којима су „Голд гондола“, Музеј „Старо село“ Сирогојно, тематски парк „Ел пасо City“ и велики број хотелијера.

   Истовремено је одржан 19. Међународни сајам хотелскоугоститељске опреме ХОРЕКА-ОПРЕМА, под слоганом „Послужите се“. Бројне домаће и иностране компаније представиле су хотелски и угоститељски намештај, опрему за кухиње, ресторане и барове.

    Истог дана смо посетили највећи пословни, културни и конгресни центар „Сава Центар“.

     Након посете највећој и најзначајнијој манифестацији у земљи, имали смо слободно време за шетњу, разгледање и фотографисање у Кнез Михаиловој улици до 16:30 часова, када је био планиран повратак за Чајетину.

     Ученици су имали задатак да током посете и обиласка штандова, прикупе туристичко-информативну документацију, фотографишу најзанимљивије садржаје и напишу извештај о посети.

     У повратку смо сумирали утиске, који су били позитивни. Посета је прошла у најбољем реду.

    До следећег путовања!

Неранџа Јовичић