Prezentacija obrazovnih profila

Kao i prethodne školske godine, nastavili smo sa primerima dobre prakse, to jest da sadašnjim učenicima osmog razreda, predstavimo obrazovne profile u objektima ugostiteljsko-turističke privrede, u realnom radnom okruženju, kao i da predstavimo mnogobrojne aktivnosti naših učenika i nastavnika. Ove školske godine akcenat smo stavili na upoznavanje učenika sa dualnim obrazovanjem (sistemom srednjeg obrazovanja u kome se kroz teorijsku nastavu i vežbe u školi i učenje kroz rad kod poslodavca stiču znanja, veštine, sposobnosti i stavovi).

U četvrtak 09. maja 2019. godine, učenici osmog razreda OŠ „Dimitrije Tucović“ Čajetina, izvojeno odeljenje Zlatibor, sa nastavnicama stručnih predmeta Nerandžom Jovičić i Jelicom Kuzeljević, posetili su jedan od najreprezentativnijih htela na Zlatiboru, HTP AD «Palisad» Zlatibor. Prilikom posete obišli smo dve hotelske sobe, kuhinju, restoran. U hotelskom lobiju imali smo kratko predavanje o poslovanju recepcijske službe. Zatim smo imali predavanje u jednoj kongresnoj sali gde se budućim srednjoškolcima obratio predstavnik službe ishrane i pića, gospodin Milorad Tomašević. Zatim su nastavnice Nerandža Jovičić i Kuzeljević Jelica, sa učenicama Aleksandrom Tofilović i Irenom Bjeličić, predstavle aktivnosti Ugostiteljsko-turističke škole Čajetina.

U petak 10. maja 2019. godine, sa nastavnicom stručnih predmeta, Nerandžom Jovičić i učenicama Anom Šijaković i Tijanom Stanić jedna grupa učenika, osmog razreda OŠ „Dimitrije Tucović“ Čajetina, posetila je Studentsko odmaralište „Ratko Mitrović”, na Zlatiboru. U ovom odmaralištu trenutno radi veliki broj naših bivših učenika, koji su se odmah po završetku školovanja zaposlili ili nastavili školovanje, pa zaposlili. Obišli smo vilu „Lovćen“, vilu „Romanija“, restoran i kuhinju.

Predstavnici recepcijske službe predstavili su nam profil, lične i profesionalne osobine recepcionera. Učenici su imali priliku da na konkretnom primeru vide način komuniciranja zaposlenih na recepciji sa gostima. Zatim smo obišli banket salu, svečane salone, restoran i kuhinju. Šef restorana nam je na konkretnom primeru objasnio rad ove službe. Na kraju smo u konkresnoj sali vile „Romanija“ predstavili budućim srednjoškolcima aktivnosti naše škole uz prateću prezentaciju.

Druga grupa učenika, sa Direktorkom škole, Višnjom Smiljanić i učenicama Goricom Bralović i Katarinom Knežević, posetila je Grand hotel Tornik na Zlatiboru, hotel prve kategorije. Ljubazno i stručno osoblje, predstavilo je celokupnu ponudu i mnogobrojne sadržaje ovog hotela.

Na kraju posete zaključili smo da učenici naše škole imaju izuzetne uslove za obrazovanje u skladu sa svim propisanim standardima. Škola pored školske radionice ima i kabinete opremljene najsavremenijim nastavnim sredstvima i opremom. Tako da učenici potrebna znanja i praktične veštine stiču kako u školi tako i na praktičnoj nastavi, koja se realizuje u velikom broju objekata na Zlatiboru i u Užicu.

U predstavljanju aktivnosti naše škole učestvuju i naši sadašnji učenici, koji imaju samo lepe reči o načinu rada i dobroj organizaciji u školi.

Učenici zadovoljni posetom i obilaskom, načinom rada u objektima, kao i samom promocijom obrazovnih profila, pokazali su veliko interesovanje za upis u našu školu.

Mi smo im poželeli puno uspeha na završnom ispitu i da upišu obrazovni profil, koji vole i žele.

IMG_4921
IMG_4922 IMG-3d2a58649f8e215edc5de09ee6c18f45-V IMG-ac170ad6f2d61bcc8fa3a771378cc911-V

 

 

                                               

Čajetina, 10. maj 2019. godine.

Višnja Smiljanić

Jelica Kuzeljević

Nerandža Jovičić