Sportska sekicija – takmičenje košarka i basket

Savez za školski sport Srbije – Zlatiborski okrug organizovao je 15.12.2022. takmičenja u košarci i basketu 3 na 3. Okružno takmičenje održano je u Požegi.

Na takmičenju u košarci je nastupilo devet muških ekipa iz: Požege, Prijepolja, Kosjerića, Arilja, Priboja, Bajine Bašte, Sjenice, Užica i naši predstavnici iz Čajetine.  U disciplini basket 3 na 3 nastupilo je šest ekipa među kojima je bila i naša ekipa – Ugostiteljsko turistička škola Čajetina.

Pored muških, nastupile su i ženske ekipe – učenice iz Požege, Prijepolja, Užica, Nove Varoši u košarci i basketu 3 na 3.

Pobednice u žesnkoj konkurenciji su bile učenice iz Požege, koje su ubedljivom igrom i rezultetom pokazale da su klasu ispred ostalih ekipa.

U muškoj konkurenciji zasluženo su pobedili  učenici Tehničke škole iz Užice. Oni će predstavljati Zlatiborski okrug na daljem takmičenju i želimo im puno uspeha.

Organizacija takmičenja je, uprkos tome što je dugo trajalo, bila na dobrom nivou uz fer i korektno suđenje i ponašanje koje dolikuje pristojnim sportistima.

Učenici naše škole su pobedivši učenike iz Arilja došli do polufinala, gde su izgubili od pobednika turnira Tehničke škole iz Užica. Osvojili su treće mesto i dobili priznanja.

Učenici koji su predstavljali našu školu zaslužuju sve pohvale za trud, zalaganje, borbenst i pristojno ponašanje koje su pokazali. Nemerljivu podršku imali su od svojih profesora Sofiije Pavlović i Milomira Šopalovića i direktorke Jelene Marić koji su bili do kraja takmičenja sa svojim učenicima što je za svaku pohvalu i svojevrstan podvig. Dugujemo zahvalnost i zaposlenima u školi za pomoć u organizaciji i pripremi dokuentacije za takmičenje.

 

Decembar 2022. godine

prof. fiz. vaspitanja

Milomir Šopalović