UČENICI U ULOZI TURISTIČKOG VODIČA

Želja mnogih učenika je da postanu turistički vodiči. Iz perstektive putnika, čini se da su aktivnosti turističkog vodiča lake. Po njima su vodiči ljubazni i nasmejani ljudi, koji uz minimalne napore vode turiste i obilaze ceo svet. U praksi je to sasvim drugačije. U to su se uverili Danica, Dragica i Nikola, koji su imali ulogu lokalnog turističkog vodiča, na Zlatiboru, na časovima praktiče nastave u bloku. Ostali učenici iz odeljenja i predmetna nastavnica, Nerandža Jovičić, su imali ulogu turista.

Sastali smo se na Kraljevom trgu i otišli smo do ,,Kraljeve česme’’, gde su nam naši drugari, ispričali o geografskim karakteristikama Zlatibora, razvoju turizma na Zlatiboru, Kraljevoj česmi, smeštajnim kapacitetima, turističkim manifestacijama i drugim turističkim vrednostima Zlatibora.

Učenici u ulozi lokalnog turističkog vodiča

Kao i svi turisti, fotografisali smo se za uspomenu na naše srednjoškolske dane.

Odeljenje IV-2, turističko-hotelijerski tehničar

Potom smo organizovano posetili Studentsko odmaralište „Ratko Mitrović“.

Odmaralište predstavlja kompleks sastavljen od 4 vile koje se nalaze u borovoj šumi nedaleko od centra Zlatibora. U objektima odmarališta, pored smeštaja i odmora studenata, organizuju se kongresi, seminari i savetovanja univerzitetskih nastavnika.

Studentsko odmaralište „Ratko Mitrović“

U pratnji ljubaznih domaćina, Dragane i Nataše, obišli smo kongresni centar „Romanija“, smeštajne jedinice i sportsko-rekreativni centar.

Konkresna sala vile „Romanija“

Nakon posete sabrali smo utiske. Nadamo se da će biti još ovakvih poseta i kolektivnih druženja. Zahvaljujemo se razrednoj na dobroj organizaciji i uspešno realizovanim časovima.

Tamara Trifunović.

Sara Komatović,

Dragica Raković,

IV – 2, turističko-hotelijerski tehničar

 

Planirani program, za današnji dan praktične nastave, uspešno je realizovan, što potvrđuju brojne fotografije. Učenici su bogatiji za nova praktična znanja i zajedničko druženje. Zbog pandemije, izazvane virusom COVID -19, prethodne dve godine, nismo imali mogućnosti, da organizujemo ovakve stručne posete i obilaske. Očekujem da ćemo u toku ove školske godine izgubljeno nadoknaditi.

Zahvaljujemo se zaposlenom osoblju, Studentog odmarališta „Ratko Mitrović“, na ljubaznosti, gostoprimstvu i izdvojenom vremenu za prezentovanje poslovanja i aktivnosti odmarališta.

                                                                                                    Predmetna nastavnica: 

Nerandža Jovičić