УПИС ШКОЛСКЕ 2024/2025. ГОДИНЕ

image_print
logo

Угоститељско туристичка школа у школској 2024/2025. години уписује:

Туристички техничар28 ученикаIV степен
Хотелијерско ресторатерски техничар – 2 ученика дуално 28 ученикаIV степен
Кулинарски техничар – 10 ученика дуално28 ученикаIV степен
Кувар – дуално14 ученикаIII степен
Конобар – дуално14 ученикаIII степен

За све будуће првачиће. Предности уписа у нашу школу.

СРЕДЊЕ СТРУЧНЕ ШКОЛЕ

Средње стручне школе оспособљавају за рад (дакле, оспособљавају за занимања), али дају и могућност за наставак школовања на високим школама и факултетима. Школовање у њима траје три или четири године, у зависности од образовног профила који се упише. Сваки образовни профил изучава се према програму којим се стичу знања и вештине који су потребни за обављање послова у једном или више сродних занимања.
Ако желиш:

  • да се после завршене средње школе запослиш, можеш да се определиш за средњу стручну школу, за трогодишњи или четворогодишњи образовни профил
  • да после средње школе наставиш школовање, можеш да се одлучиш за четворогодишњи образовни профил у средњој стручној школи
  • прво да завршиш средњу стручну школу и стекнеш занимање, а после можда да наставиш школовање, можеш да се определиш за четворогодишњи образовни профил у средњој стручној школи
  • да се образујеш кроз рад и да примаш плату током школовања, одабери трогодишњи профил у нашој школи; после завршеног трогодишњег школовања можеш да наставиш школовање

ДУАЛНО ОБРАЗОВАЊЕ – УЧЕЊЕ КРОЗ РАД

“Учење кроз рад” је организован процес током кога ученици, под руководством и надзором инструктора у реалном радном окружењу код послодавца, стичу знања неопходне за ефикасан и продуктиван рад у одрађеном занимању или групи занимања. Обим учења кроз рад код послодавца за образовне профиле у трогодишњем трајању износи најмање 50 одсто од укупног броја часова обавезних стручних предмета прописаних планом наставе и учења. Све време које проведу на пракси је плаћено, тј ученици током школовања добијају новчану надокнаду, што их додатно мотивише у учењу и раду.

Д О Б Р О Д О Ш Л И

Ради приближног броја поена потребних за упис дајемо Вам податке из претходних година:

2023/2024.Број поена последњег ученика са листе
Туристички техничар52
Хотелијерско ресторатерски техничар56
Кулинарски техничар – 10 ученика дуално58
Кувар – дуално49
Конобар – дуално48
2022/23.Број поена последњег ученика са листе
Туристички техничар 52.71
Хотелијерско ресторатерски техничар није уписивано
Кулинарски техничар – 10 ученика дуално50.42
Кувар – дуалноније уписивано
Конобар – дуално43.41
2020/21.Број поена последњег ученика са листе
Turističko – hotelijerski tehničar51.79
Komercijalista
Kulinarski tehničar50.01
Konobar41.66
Kuvar40.92
2019/20.Број поена последњег ученика са листе
Turističko – hotelijerski tehničar51.40
Komercijalista50.09
Kulinarski tehničar50.14
Konobar41.66
Kuvar47.37
2018/19.Број поена последњег ученика са листе
Turističko – hotelijerski tehničar52,63
Komercijalista50,59
Kulinarski tehničar50,36
Konobar38,65
Kuvar42,74
2017/18. Broj poena poslednjeg učenika sa liste
Turistički tehničar 57,29
Kulinarski tehničar 52,61
Konobar 45,52
Kuvar 37,18
2016/17. Broj poena poslednjeg učenika sa liste
Turistički tehničar 54,79
Kulinarski tehničar 50,49
Finansijski administrator 50,39
Konobar 46,77
Kuvar 44,29

СРЕЋНО НА УПИСУ!