Угоститељско туристичка школа у школској 2024/2025. години уписује:
Туристички техничар 28 ученика IV степен Хотелијерско ресторатерски техничар – 2 ученика дуално 28 ученика IV степен Кулинарски техничар – 10 ученика дуално 28 ученика IV степен Кувар – дуално 14 ученика III степен Конобар – дуално 14 ученика III степен
За све будуће првачиће. Предности уписа у нашу школу.
СРЕДЊЕ СТРУЧНЕ ШКОЛЕ
Средње стручне школе оспособљавају за рад (дакле, оспособљавају за занимања), али дају и могућност за наставак школовања на високим школама и факултетима. Школовање у њима траје три или четири године, у зависности од образовног профила који се упише. Сваки образовни профил изучава се према програму којим се стичу знања и вештине који су потребни за обављање послова у једном или више сродних занимања.
Ако желиш:
- да се после завршене средње школе запослиш, можеш да се определиш за средњу стручну школу, за трогодишњи или четворогодишњи образовни профил
- да после средње школе наставиш школовање, можеш да се одлучиш за четворогодишњи образовни профил у средњој стручној школи
- прво да завршиш средњу стручну школу и стекнеш занимање, а после можда да наставиш школовање, можеш да се определиш за четворогодишњи образовни профил у средњој стручној школи
- да се образујеш кроз рад и да примаш плату током школовања, одабери трогодишњи профил у нашој школи; после завршеног трогодишњег школовања можеш да наставиш школовање
ДУАЛНО ОБРАЗОВАЊЕ – УЧЕЊЕ КРОЗ РАД
“Учење кроз рад” је организован процес током кога ученици, под руководством и надзором инструктора у реалном радном окружењу код послодавца, стичу знања неопходне за ефикасан и продуктиван рад у одрађеном занимању или групи занимања. Обим учења кроз рад код послодавца за образовне профиле у трогодишњем трајању износи најмање 50 одсто од укупног броја часова обавезних стручних предмета прописаних планом наставе и учења. Све време које проведу на пракси је плаћено, тј ученици током школовања добијају новчану надокнаду, што их додатно мотивише у учењу и раду.
Д О Б Р О Д О Ш Л И
Ради приближног броја поена потребних за упис дајемо Вам податке из претходних година:
2023/2024. | Број поена последњег ученика са листе |
Туристички техничар | 52 |
Хотелијерско ресторатерски техничар | 56 |
Кулинарски техничар – 10 ученика дуално | 58 |
Кувар – дуално | 49 |
Конобар – дуално | 48 |
2022/23. | Број поена последњег ученика са листе |
Туристички техничар | 52.71 |
Хотелијерско ресторатерски техничар | није уписивано |
Кулинарски техничар – 10 ученика дуално | 50.42 |
Кувар – дуално | није уписивано |
Конобар – дуално | 43.41 |
2020/21. | Број поена последњег ученика са листе |
Turističko – hotelijerski tehničar | 51.79 |
Komercijalista | – |
Kulinarski tehničar | 50.01 |
Konobar | 41.66 |
Kuvar | 40.92 |
2019/20. | Број поена последњег ученика са листе |
Turističko – hotelijerski tehničar | 51.40 |
Komercijalista | 50.09 |
Kulinarski tehničar | 50.14 |
Konobar | 41.66 |
Kuvar | 47.37 |
2018/19. | Број поена последњег ученика са листе |
Turističko – hotelijerski tehničar | 52,63 |
Komercijalista | 50,59 |
Kulinarski tehničar | 50,36 |
Konobar | 38,65 |
Kuvar | 42,74 |
2017/18. | Broj poena poslednjeg učenika sa liste | |
Turistički tehničar | 57,29 | |
Kulinarski tehničar | 52,61 | |
Konobar | 45,52 | |
Kuvar | 37,18 |
2016/17. | Broj poena poslednjeg učenika sa liste | |
Turistički tehničar | 54,79 | |
Kulinarski tehničar | 50,49 | |
Finansijski administrator | 50,39 | |
Konobar | 46,77 | |
Kuvar | 44,29 |
СРЕЋНО НА УПИСУ!