UPIS 2023./2024. GODINE
Ugostiteljsko turistička škola u školskoj 2023./2024. godini upisuje:
Turistički tehničar 30 učenika IV stepen Hotelijersko restoraterski tehničar 30 učenika IV stepen Kulinarski tehničar – 10 učenika dualno 30 učenika IV stepen Kuvar – dualno 15 učenika III stepen Konobar – dualno 15 učenika III stepen
Za sve buduće prvačiće. Prednosti upisa u našu školu.
SREDNJE STRUČNE ŠKOLE
Srednje stručne škole osposobljavaju za rad (dakle, osposobljavaju za zanimanja), ali daju i mogućnost za nastavak školovanja na visokim školama i fakultetima. Školovanje u njima traje tri ili četiri godine, u zavisnosti od obrazovnog profila koji se upiše. Svaki obrazovni profil izučava se prema programu kojim se stiču znanja i veštine koji su potrebni za obavljanje poslova u jednom ili više srodnih zanimanja.
Ako želiš:
- da se posle završene srednje škole zaposliš, možeš da se opredeliš za srednju stručnu školu, za trogodišnji ili četvorogodišnji obrazovni profil
- da posle srednje škole nastaviš školovanje, možeš da se odlučiš za četvorogodišnji obrazovni profil u srednjoj stručnoj školi
- prvo da završiš srednju stručnu školu i stekneš zanimanje, a posle možda da nastaviš školovanje, možeš da se opredeliš za četvorogodišnji obrazovni profil u srednjoj stručnoj školi
- da se obrazuješ kroz rad i da primaš platu tokom školovanja, odaberi trogodišnji profil u našoj školi; posle završenog trogodišnjeg školovanja možeš da nastaviš školovanje
DUALNO OBRAZOVANJE – UČENJE KROZ RAD
“Učenje kroz rad” je organizovan proces tokom koga učenici, pod rukovodstvom i nadzorom instruktora u realnom radnom okruženju kod poslodavca, stiču znanja neophodne za efikasan i produktivan rad u odrađenom zanimanju ili grupi zanimanja. Obim učenja kroz rad kod poslodavca za obrazovne profile u trogodišnjem trajanju iznosi najmanje 50 odsto od ukupnog broja časova obaveznih stručnih predmeta propisanih planom nastave i učenja. Sve vreme koje provedu na praksi je plaćeno, tj učenici tokom školovanja dobijaju novčanu nadoknadu, što ih dodatno motiviše u učenju i radu.
D O B R O D O Š L I
Radi približnog broja poena potrebnih za upis dajemo Vam podatke iz prethodnih godina:
2022/23. | Broj poena poslednjeg učenika sa liste |
Turistički tehničar | 52.71 |
Hotelijersko restoraterski tehničar | nije upisivano |
Kulinarski tehničar – 10 učenika dualno | 50.42 |
Kuvar – dualno | nije upisivano |
Konobar – dualno | 43.41 |
2020/21. | Broj poena poslednjeg učenika sa liste |
Turističko – hotelijerski tehničar | 51.79 |
Komercijalista | – |
Kulinarski tehničar | 50.01 |
Konobar | 41.66 |
Kuvar | 40.92 |
2019/20. | Broj poena poslednjeg učenika sa liste |
Turističko – hotelijerski tehničar | 51.40 |
Komercijalista | 50.09 |
Kulinarski tehničar | 50.14 |
Konobar | 41.66 |
Kuvar | 47.37 |
2018/19. | Broj poena poslednjeg učenika sa liste |
Turističko – hotelijerski tehničar | 52,63 |
Komercijalista | 50,59 |
Kulinarski tehničar | 50,36 |
Konobar | 38,65 |
Kuvar | 42,74 |
2017/18. | Broj poena poslednjeg učenika sa liste | |
Turistički tehničar | 57,29 | |
Kulinarski tehničar | 52,61 | |
Konobar | 45,52 | |
Kuvar | 37,18 |
2016/17. | Broj poena poslednjeg učenika sa liste | |
Turistički tehničar | 54,79 | |
Kulinarski tehničar | 50,49 | |
Finansijski administrator | 50,39 | |
Konobar | 46,77 | |
Kuvar | 44,29 |
SREĆNO NA UPISU!