UPIS 2023./2024. GODINE

logo

Ugostiteljsko turistička škola u školskoj 2023./2024. godini upisuje:

Turistički tehničar30 učenikaIV stepen
Hotelijersko restoraterski tehničar30 učenikaIV stepen
Kulinarski tehničar – 10 učenika dualno30 učenikaIV stepen
Kuvar – dualno15 učenikaIII stepen
Konobar – dualno15 učenikaIII stepen

Za sve buduće prvačiće. Prednosti upisa u našu školu.

SREDNJE STRUČNE ŠKOLE

Srednje stručne škole osposobljavaju za rad (dakle, osposobljavaju za zanimanja), ali daju i mogućnost za nastavak školovanja na visokim školama i fakultetima. Školovanje u njima traje tri ili četiri godine, u zavisnosti od obrazovnog profila koji se upiše. Svaki obrazovni profil izučava se prema programu kojim se stiču znanja i veštine koji su potrebni za obavljanje poslova u jednom ili više srodnih zanimanja.
Ako želiš:

  • da se posle završene srednje škole zaposliš, možeš da se opredeliš za srednju stručnu školu, za trogodišnji ili četvorogodišnji obrazovni profil
  • da posle srednje škole nastaviš školovanje, možeš da se odlučiš za četvorogodišnji obrazovni profil u srednjoj stručnoj školi
  • prvo da završiš srednju stručnu školu i stekneš zanimanje, a posle možda da nastaviš školovanje, možeš da se opredeliš za četvorogodišnji obrazovni profil u srednjoj stručnoj školi
  • da se obrazuješ kroz rad i da primaš platu tokom školovanja, odaberi trogodišnji profil u našoj školi; posle završenog trogodišnjeg školovanja možeš da nastaviš školovanje

DUALNO OBRAZOVANJE – UČENJE KROZ RAD

“Učenje kroz rad” je organizovan proces tokom koga učenici, pod rukovodstvom i nadzorom instruktora u realnom radnom okruženju kod poslodavca, stiču znanja neophodne za efikasan i produktivan rad u odrađenom zanimanju ili grupi zanimanja. Obim učenja kroz rad kod poslodavca za obrazovne profile u trogodišnjem trajanju iznosi najmanje 50 odsto od ukupnog broja časova obaveznih stručnih predmeta propisanih planom nastave i učenja. Sve vreme koje provedu na praksi je plaćeno, tj učenici tokom školovanja dobijaju novčanu nadoknadu, što ih dodatno motiviše u učenju i radu.

D O B R O D O Š L I

Radi približnog broja poena potrebnih za upis dajemo Vam podatke iz prethodnih godina:

2022/23.Broj poena poslednjeg učenika sa liste
Turistički tehničar 52.71
Hotelijersko restoraterski tehničar nije upisivano
Kulinarski tehničar – 10 učenika dualno50.42
Kuvar – dualnonije upisivano
Konobar – dualno43.41
2020/21.Broj poena poslednjeg učenika sa liste
Turističko – hotelijerski tehničar51.79
Komercijalista
Kulinarski tehničar50.01
Konobar41.66
Kuvar40.92
2019/20.Broj poena poslednjeg učenika sa liste
Turističko – hotelijerski tehničar51.40
Komercijalista50.09
Kulinarski tehničar50.14
Konobar41.66
Kuvar47.37
2018/19.Broj poena poslednjeg učenika sa liste
Turističko – hotelijerski tehničar52,63
Komercijalista50,59
Kulinarski tehničar50,36
Konobar38,65
Kuvar42,74
2017/18. Broj poena poslednjeg učenika sa liste
Turistički tehničar 57,29
Kulinarski tehničar 52,61
Konobar 45,52
Kuvar 37,18
2016/17. Broj poena poslednjeg učenika sa liste
Turistički tehničar 54,79
Kulinarski tehničar 50,49
Finansijski administrator 50,39
Konobar 46,77
Kuvar 44,29

SREĆNO NA UPISU!