Извештај са пешачења

            У оквиру активности Историјско-географске секције, дана 21.9.2024. године ученици су учествовали у пешачкој тури у организацији ПК Торник, која је организована у част обележавања Дана пешачења. Пешачење је организовано кружном стазом дужине 9 километара, са кумулативним успоном од 300 метара.

            На пешачку туру из школе ишло је три ученика: две ученице 2/4 и ученик са посебним потребама из 3/3, са наставницом Јеленом Турудић и Иваном Милојевић.

            Акција је почела у Старом парку у Чајетини, одакле је група кренула ка насељу Ћетен. Након тога, настављено је преко Лађевца, где су ученици имали прилику да уживају у природним лепотама овог подручја. Пењање је настављено стазом до врха Обадово брдо (982 метра надморске висине), где је одржана кратка пауза за одмор и разгледање околине.

            Ученици и наставници су се спустили до спомен чесме на Оку, где је организована пауза и ужина. Повратак је водио стазом кроз Очку гору, пружајући ученицима прилику да додатно уживају у природи и свежем ваздуху.


            Акција је била прилагођена свим узрастима, а ученици су показали велико интересовање за природне и културне одлике ширег подручја Златибора. Пешачење је успешно реализовано без проблема, а ученици су изразили жељу за учешћем у сличним будућим активностима.

Извештај направила Јелена Турудић

image_pdfПДФimage_printШтампа