Дан пешачења

            У сарадњи са планинарским клубом “Торник” из Чајетине организован је Дан пешачења, 23. септембра 2023.године, сада већ традиционална тура, ове године под називом “Роса Дан пешачења – Корак ближе здрављу”. Наша школа је учествовала са седам ученика из првог, другог и трећег разреда, директорком Јеленом Марић, професорима Немањом Богдановићем, Владимиром Вучићевићем, Јелицом Кузељевић и Јеленом Турудић.

            Тура је започела у парку у Чајетини у девет часова, одакле смо се упутили преко насеља Ћетен до оближње шуме и Очке Горе. На рути се нашао локалитет Џамбића врела са неколико извора пијаће воде. Освежили смо се и наставили ка Обадовом брду где смо направили паузу за доручак и фотографисање. Затим смо се спустили ка спомен чесми на Оку, локалитета који представља пространо заталасано поље на ком је давних година зачет туризам на Златибору.

            Повратак до Чајетине ишао је преко Очке горе и Ћетена, до почетне тачке у парку. Стаза је била кружна, дуга 9 километара са 250м успона.

            Уживали смо, физички се благо напрезали, психички одморили и науживали. Вратили смо се природи, коју смо прихватили и о којој смо бринули. За нама није остао ни један листић нити отпадак.

Јелена Турудић,

25.9.2023.