Докле машта може да добаци – други део

image_pdfimage_print

НАСТАВЉАМО СЕРИЈУ ТЕКСТОВА О НАШИМ БИВШИМ УЧЕНИЦИМА! Данас прочитајте о Жани Жиловић и Драгани Ћуповић

Дуга традиција Угоститељско-туристичке школе у Чајетини поносно представља успешне људе који су је некад похађали.

Понудила им је таква знања да су се са лакоћом уписивали на различите факултете, одабирали различите професије које данас успешно обављају. Сећање на школу увек је пријатно, са топлом препоруком за све генерације које долазе због знања и искустава која су стицали кроз наставу и праксу, и професора, са којима још имају пријатељски однос. Много је изузетних бивших средњошколаца из Чајетине, а само неки од њих поделили су своја занимљива искуства са нама. Сада, иако раде различите послове, за своју полазну тачку у развоју личности и напредовању, сви упиру на средњу школу у Чајетини.

Жана Жиловић је дипломирани менаџер у туризму. Ово звање је стекла на Природно-математичком факултету у Новом Саду, на који се уписала након завршене Угоститељско-туристичке школе у Чајетини. За собом има богато радно искуство у агенцијама и хотелима, а тренутно је запослена на позицији F&B менаџера у Grand Hotel Tornik Zlatibor. Каже да као средњошколка није могла ни да сања да ће овакав посао радити у хотелу са пет звездица. Њена једина жеља била је да се бави туризмом и угоститељством.

– Угоститељско-туристичку школу највише памтим по изузетно лепом дружењу и безбрижном времену. Сећам се сјајних људи које сам имала прилику да упознам. Познанства која су прерасла у пријатељства трају и данас. Четири године школовања, безброј занимљивих предмета, блок настава стручних професора који своје знање на узбудљив начин и несебично преносе на своје ученике учинило је да моји средњошколски дани буду још занимљивији. Волела сам географију, историју, енглески језик, француски… због професора који су на својствен начин умели да нам пренесу градиво и просто натерају да заволите те предмете. А школа ми је пружила одличну основу и предзнање да касније успешно и у року завршим факултет. Радо памтим и незаборавне екскурзија кад смо имали прилику да упознамо Србију и Црну Гору – каже Жана истичући да свој данашњи успех у послу дугује пожртвованим и стрпљивим професорима, посебно из стручних предмета.

 

Драгана Ћуповић тренутно живи у Београду, студент је мастер студија Економског факултета БУ, а на сме- ру Међународни економски односи на којем је завршила основне студије – смер Рачуноводство и ревизија. Од новембра прошле године похађа „талент програм“ Народне банке Србије као практикант.

– Сматрам да је школовање у Угоститељско-туристичкој школи у Чајетини представљало врло добру основу за мој даљи напредак и развој. Захваљујући посвећеним и пожртвованим, а пре свега високообразованим професорима који су несебично делили своје знање са ђацима, стекла сам и радне навике које су ми касније помогле да лакше савладам факултетске обавезе.

Млађим генерацијама које желе да напредују и усавршавају се у области економије, поручује да је добра основа, у смислу основног знања, радних навика и посвећености веома битна, што Угоститељско-туристичка школа у Чајетини пружа

Текст и слике преузете са сајта https://zlatibor.rs/