Inovativno poslastičarstvo – Hakaton 2022.

Učešće na hakatonu na temu inovativno poslastičarstvo

Inovacioni biznis centar Zlatibor u okviru projekta, koji je podržalo Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj, organizovao je “hakaton“ o inovativnim rešenjima problema u turizmu i ugositeljstvu.

Tema ovogodišnjeg hakatona je “Inovativno poslastičarstvo” u kome takmičari uživo rade u kuhinji školskog restorana i dolaze do idealnog rešenja koja može postati autentična poslastica Zlatibora. Cilj manifestacije je da podstiče inovativnost i kreativnost uz razvijanje timskog duha. Takođe, ovo je najbolji način da se odgovori na izazove današnjice, kroz rešavanje konkretnih problema u oblasti turizma i povezivanje sa domaćim resursima.

Organizatori Hakatona su pripremili vredne nagrade za prva tri tima koja je stručni žiri ocenio kao najbolja. Za učešće na hakatonu su se prijavile ekipe iz šest ugostiteljsko turističkih škola iz cele Srbije, što dosta govori o značaju same manifestacije.

Naša škola je učestvovala sa dva tima maturanata kuvarstva. Predstavili smo se sa dve poslastice koje su privukle medijsku pažnju i pohvaljeni smo od stručnog žirija. U veoma jakoj konkurenciji poslastičara iz Ugostiteljsko turističke škole u Beogradu, osvojili smo treće mesto sa jedinstvenim kolačem u obliku šišarke.

 

Mentori

Nebojša Krpović 

Sofija Pavlović Luković