Иновативно посластичарство – Хакатон 2022.

Учешће на хакатону на тему иновативно посластичарство

Иновациони бизнис центар Златибор у оквиру пројекта, који је подржало Министарство за иновације и технолошки развој, организовао је “хакатон“ о иновативним решењима проблема у туризму и угоситељству.

Тема овогодишњег хакатона је “Иновативно посластичарство” у коме такмичари уживо раде у кухињи школског ресторана и долазе до идеалног решења која може постати аутентична посластица Златибора. Циљ манифестације је да подстиче иновативност и креативност уз развијање тимског духа. Такође, ово је најбољи начин да се одговори на изазове данашњице, кроз решавање конкретних проблема у области туризма и повезивање са домаћим ресурсима.

Организатори Хакатона су припремили вредне награде за прва три тима која је стручни жири оценио као најбоља. За учешће на хакатону су се пријавиле екипе из шест угоститељско туристичких школа из целе Србије, што доста говори о значају саме манифестације.

Наша школа је учествовала са два тима матураната куварства. Представили смо се са две посластице које су привукле медијску пажњу и похваљени смо од стручног жирија. У веома јакој конкуренцији посластичара из Угоститељско туристичке школе у Београду, освојили смо треће место са јединственим колачем у облику шишарке.

 

Ментори

Небојша Крповић 

Софија Павловић Луковић