Излет у природу уместо компјутера

преузето са www.zlatiborpress.rs

Ученици средње Угоститељско туристичке школе у Чајетини, који похађају историјско географску секцију протеклог викенда направили су излет до манастира Жича и Врњачке Бање. Интересовање ученика за ову врсту ваннаставне активности је велико, каже Јелена Марић, професор географије, тако да је тренутно похађа око 100 ученика. Једна од многобројних планираних активности је и обележавање Дана планете Земље, 22. април, поводом кога ће бити и реализован излет „Врхови Златибора“.

Осим активности које ће бити уприличене у школи, 23. априла ученици ће у десет сати кренути са Краљевог трга на Златибору, проћи поред насеља „Јелена Aнжујска“, Влаовине, попети се на врх Кликић и на Градину.prof. jelena maric

„Велики број ученика у нашој школи се никада није попело на Градину. Мени и мојим колегама је жао да идемо и обилазимо Грчку, Италију и суседне земље, а да се никада нисмо попели на врх који свакодневно гледамо из учионица“, каже професорка Марић. Она је овом приликом позвала сву децу и љубитеље природе да им се придруже и проведу неколико сати у природи.

На питање колико је за децу важно да време проводе у природи, Марићка каже:

„Веома је важно зато што деца данас много времена проводе за рачунарима и испред телевизора. Овако се више друже, јер плашим се да не забораве да причају. Када су у природи и када деле оно што су понели, било сендвич или воду, деле и неке своје емоције. Мислим да на тај начин учвршћују другарство и да им из те школе највише таквих успомена остаје“.

Драгана Росић, www.zlatiborpress.ps