Izveštaj sa Sajma automobila

IZVEŠTAJ SA 53. MEĐNARODNOG SAJMA AUTOMOBILA U BEOGRADU

Po svim kriterijumima – izgledu, atmosferi, atraktivnim dešavanjima i premijerama, broju izlagača i posetilaca… Sajam automobila svake godine predstavlja pravi spektakl. Sjaj i glamur ove manifestacije privlače potencijalne kupce, ali i one koji samo prate dešavanja i novitete u automobilskoj industriji. Naravno, ne sme se zaboraviti poslovni segment, kao najznačajniji, jer se na ovoj izložbeno-prodajnoj priredbi okupljaju uvoznici i distributeri svih svetskih automobilskih brendova, proizvođači auto delova i opreme, predstavnici pratećih industrija, strukovnih organizacija, udruženja, klubova…
.
Sajam je mesto na kome se noviteti afirmišu kroz aktivno učešće posetilaca, test vožnje, nagradne igre, zabavna i takmičarska dešavanja.

sajamauta
Na Sajmu se predstaviolo više od 410 izlagača iz tridesetak zemalja, 34 automobilske marke i 10 brendova proizvođača lakih privrednih vozila, kao i 36 brendova motocikala, ATV i ostalih motornih vozila.

Izlagačima je za ovu priliku na raspolaganju čak 10 sajamskih hala sa više od 41.000 kvadratnih metara izložbenog prostora.

Na ovaj sajam je išlo 59 učenika u organizaciji Istorijsko –geografske sekcije. Pored posete ove manifestacije iskoristili smo lepo vreme i popodnevne sate proveli u Knez Mihailovoj,na Kalemegdanu, a neki učenici su posetili Zološki vrt.
Utisci sa ovog izleta su veoma pozitivni,ponašanje sekcijaša za primer. Pri povratku kući pitali su: “Šta je sledeće?”

Na čelu sekcije
Prof. Vesna Knežević i Jelena Marić