Извештај са Сајма каријерног вођења и саветовања

image_pdfimage_print

Представници Угоститељско-туристичке школе су у улози посетилаца обишли Девети Сајам каријерног вођења и саветовања одржаног 5. децембра 2023. године у Београду у хотелу “Зира”. Сајам је реализован у организацији Београдске отворене школе, Министарства омладине и спорта и Националне асоцијације канцеларија за младе, у оквиру пројекта “Сарадњом до квалитета: Доступне услуге каријерног вођења и саветовања за све”

Девети сајам каријерног вођења и саветовања окупио је школе, канцеларије за младе и организације цивилног друштва које реализују активности у области каријерног вођења и саветовања, али фокусирају и на област предузетништва као механизам подршке младима и побољшања њиховог положаја у области запошљивости. На овом сајму видели смо примере квалитетног рада школских тимова и успели да пронађемо решења за формирање Алумни удружења на примеру школа које то реализују на сајту школе. Са представницом Канцеларије за младе на Златибору, Маријаном Шкодрић, представнице Ученичког парламента Јована Лојаница и Лена Јеремић, размениле су контакте и учврстиле будућу сарадњу кроз рад канцеларије и Омладинског клуба где ће волонтери наше школе имати низ спроведених активности у наредном периоду. Курс активности ће бити усмерен на каријерно вођење, развијање вештина и оспособљавање и снаћађење на тржишту рада након завршеног степена образовања.

На следећем сајму ћемо наступити и као излагачи са Тимом за каријерно вођење из установе у сарадњи са Канцеларијом за младе. Представићемо заједничке активности кроз примере акција са циљем веће запошљивости младих у струци.

Софија Павловић Луковић