Izveštaj sa sajma turizma u Beogradu

Sajam sa dugom tradicijom, jedan od ključnih pokretača privrede Srbije, ove godine isčekivan je sa posebnim nestrpljenjem. Pod sloganom „Između planina i mora“ sajam je održan u izmenjenom terminu, od 24. do 27. marta po 43. put.

Po ekskluzivnim sajamskim cenama, predstavljene su first minute ponude i paketi sa mnoštvom pogodnosti za putovanja prema sopstvenim afinitetima: porodična putovanja, daleke i egzotične destinacije, putovanja za mlade, gradski odmori, banjski turizam, vikendi na planinama, eko i aktivni turizam kao i kongresna dešavanja.

Na sajmu su svoju ponudu pedstavile: Grčka, Turska, Crna Gora, Tunis, Egipat, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Severna Makedonija, Rumunija, Mađarska, Slovačka, Maldivi, a pojedinačno su nastupili i izlagači iz Albanije, Hrvatske i Slovenije. Po prvi put ove godine posetiocima se ekskluzivno predstavila i ponuda dve vrhunske destinacije : egzotična Malezija i Demokratska Republika Sao Tome, koju čine dva ostrva u Gvinejskom zalivu u centralnoj Africi.

Na sajmu je učestvovalo preko 40 domaćih i stranih turoperatora i agencija: Kontiki, Big Blue, Wayout, Astra Travel, Odeon, Allegra krstarenja, Belvi, Ponte, Robinson, Plana Tours, Mediteraneo Holidays, Grand, Euroturs, Fibula, Supernova Travel, Nitravel, Sabra i druge.

Istovremeno je, pored sajma turizma, održan i 17. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA i 12. sajam vina BEOWINE.

Naša škola je organizovala stručnu posetu u petak 25. 03.2022. godine. Sajam smo obilazili u trajanju od dva sata, a izlet je nakon toga nastavljen u centru Berograda. Učenici su obilazili Kalemegdan i imali slobodno vreme u Knez Mihailovoj ulici. Polazak je bio predviđen u 17: 30 časova i sve je proteklo u najboljem redu. Zahvaljujemo se učenicima na poštovanju svih dogovora i na primernom vladanju tokom celog puta.

 

Sofija Pavlović Luković