Извештај са сајма туризма у Београду

image_pdfimage_print

Сајам са дугом традицијом, један од кључних покретача привреде Србије, ове године исчекиван је са посебним нестрпљењем. Под слоганом „Између планина и мора“ сајам је одржан у измењеном термину, од 24. до 27. марта по 43. пут.

По ексклузивним сајамским ценама, представљене су first minute понуде и пакети са мноштвом погодности за путовања према сопственим афинитетима: породична путовања, далеке и егзотичне дестинације, путовања за младе, градски одмори, бањски туризам, викенди на планинама, еко и активни туризам као и конгресна дешавања.

На сајму су своју понуду педставиле: Грчка, Турска, Црна Гора, Тунис, Египат, Босна и Херцеговина, Бугарска, Северна Македонија, Румунија, Мађарска, Словачка, Малдиви, а појединачно су наступили и излагачи из Албаније, Хрватске и Словеније. По први пут ове године посетиоцима се ексклузивно представила и понуда две врхунске дестинације : егзотична Малезија и Демократска Република Сао Томе, коју чине два острва у Гвинејском заливу у централној Африци.

На сајму је учествовало преко 40 домаћих и страних туроператора и агенција: Kontiki, Big Blue, Wayout, Astra Travel, Odeon, Allegra крстарења, Belvi, Ponte, Robinson, Plana Tours, Mediteraneo Holidays, Grand, Euroturs, Fibula, Supernova Travel, Nitravel, Sabra и друге.

Истовремено је, поред сајма туризма, одржан и 17. Међународни сајам хотелско-угоститељске опреме HORECA и 12. сајам вина BEOWINE.

Наша школа је организовала стручну посету у петак 25. 03.2022. године. Сајам смо обилазили у трајању од два сата, а излет је након тога настављен у центру Берограда. Ученици су обилазили Калемегдан и имали слободно време у Кнез Михаиловој улици. Полазак је био предвиђен у 17: 30 часова и све је протекло у најбољем реду. Захваљујемо се ученицима на поштовању свих договора и на примерном владању током целог пута.

 

Софија Павловић Луковић