Izveštaj sportske sekcije: SKIJANJE

Dana 04.03.2023 godine realizovali smo sportsku sekciju u kojoj smo đake UTŠ iz Čajetine sproveli kroz početni kurs skijanja.

Skijanje sa vršnjacima, zajedno sa obučenim instruktorom, na neposredan način spaja igru i vaspitne metode, utičući kroz zabavu, na razvoj kako motoričkih sposobnosti, tako i određenih veština koje učenici usvajaju u jednom dinamičnom i prirodnom okruženju.

Kroz skijanje, učenici se lakše motivišu, pažnja i fokus traju duže, pojačava se njihova međusobna komunikacija, pri čemu se, u toku usvajanja veština u radu u grupama, kroz različite vežbe podstiče nesebičnost, altruizam i spremnost da se pomogne drugom.

Do realizacije ove ideje ne bi doslo da nisam naišao na veliko razumevanje direktorke Jelene Marić, koja je u svemu ovome prepoznala potencijalno korisne efekte koji će u nekonvencionalnom, ali prirodnom okruženju, imati jedan opšte pozitivan efekat na učenike.

U saradnji sa ski – školom „Avantura“ na čelu sa direktorom Nikolom Jeremićem, koja je imala sluha za naš predlog, dobili smo sve potrebne uslove kako bismo ostvarili zamišljeno.

Ski škola Avantura nudi savremeno pripremljene i utabane staze, mogućnost veštačkog osnežavanja, najmoderniju potrebnu opremu za sve starosne kategorije, kao i vrhunski obučene i licencirane instruktore skijanja, koji su polaznicima škole na raspolaganju.

Nadam se i težićemo ka tome da u budućnosti bude još ovakvih projekata.

Profesor Nemanja Bogdanović