Недеља сећања и заједништва 

image_pdfimage_print

                

      -07.-10.05.2024.године-

Циљ недеље сећања и заједништва је развој вредности,вештина,знања и критичког размишљања код ученика кроз реализацију активности усмерене на неговање културе сећања,развој и промоцију хуманости,емпатије,толеранцијр,поштовања и дијалога.

АктивностНачин реализацијеВремеНосиоци активностиЦиљ активности
Трибина-Живот без насиљаСви ученици 1 и 2 разреда присуствовали су трибини Живот без насиља која је организована у оквиру пројекта Мост-Саветовалиште за младе са проблемима у понашању07.05.2024.
године
Педагог,
Професори
Борба и превенција проблематичног и насилног понашања код младих кроз позитивне примере у пракси.
Волонтерске активностиЦрвени крст своје пропагандне материјале пласира у локалну заједницу ангажујући ученике волонтере08.05.2024.
године
Координаторка Ђачког парламента и ученици чланови ђ.парламента али и довровољциРазвијање осећања хуманости,емпатије,разумевања.
Ликовни радовиНа часовима ликовне културе ученици ће илустрације одговорити на тему љубав и другарство08.05.2024.
године
Ученици и професорка ликовне културеИзражавање емоција и размишљања о задатим темама кроз слике.Изабрани радови биће изложени у холу школе.
Литерарни радовиНа часовима српског језика и књижевности ученици ће се писмено изразити о значају толеранције,љубави и емпатије.07-10.05.2024.
године
Ученици и професорке српског језика и кљижевностиИзражавање емоција и размишљања о задатим темама кроз литерарне радове.Изабрани радови биће изложени у холу школе.
Сајам пољопривредеНа Сајму пољопривреде наши ученици припремаће качамак (специјалитет нашег краја).  10-12.05.2024.
године
Одабрани ученици свих разреда образовног профила кулинарски техничарРазвијање духа заједништва,тимског рада,поштовања.
Уређење школског двориштаЧланови еколошке секције као и ученици добровољци са професорком екологије учествују у заједнишком сређивању школског дворишта.07-08.05.2024.
године
Чланови еколошке секције и ученици добровољциРазвијање духа заједништва,тимског рада,осећаја естетике.
Анкете о присутности насиља у школиКоординатоока тима за спречавање насиља организоваће анкете о процени присутности насиља у нашој школи10.05.2024.
године
Координаторка тима и ученициИзношење информација о присутности насиља

У Чајетини, 26.04.2024.године