Нови пројекти за унапређивање знања и вештина

image_pdfimage_print

     Једанаест нових пројеката стручног образовања и обуке из Србије је добило писма о намери финансијске подршке на церемонији коју је организовао Регионални челенџ фонд у Београду.

     Фонд који финансирају владе Немачке и Швајцарске, недавно је објавио листу победника у трећем кругу позива за финансурање програма стручног образовања и обуке, а који су партнерски осмислиле компаније и образовне установе из региона Западног Балкана.

     Угоститељско-туристичка школа из Чајетине је једна од  образовних установа која је добила грант за адаптацију и опремање тренинг центра за извођење програма осмишљених у сарадњи са компанијама из Србије.

„Трећи круг пријава, отворен прошле године, привукао је 155 изјава о заинтересованости из региона. На основу одлуке Одбора за селекцију у Србији је одабрано 11 најуспешнијих пројеката за финансирање у вредности од 4,7 милиона евра. Сам пројекат је урађен у сарадњи више партнера којима се овом приликом захваљујем. То су: Регионална развојна агенција, Канцеларија за локални економски развој, конзорцијум туристичко –угоститељских објеката (Хотел Олимп, Централ Ин, Иконић турс Златибор, Палисад Златибор Плаза, НС хотелс Нови Сад, Копер ком Ужице).  Средства ће бити искоришћена за унапређење инфраструктуре, опремање тренинг центра и обуку запослених у УТШ Чајетина. Кроз  опремање савременом опремом нашег Тренинг центра биће пружена кључна и стратешка  подршка допуни образовања како у средњем стручном, тако и у дуалном и образовању одраслих“ рекла је директорка УТШ Јелена Марић која је у име школе примила финансијско писмо подршке 9.априла 2024.године у Београду.