Округли сто: Сарадњом до боље реализације практичне наставе

Извештај са одржаног Округлог стола

У Угоститељско туристичкој школи је 25.09.2023. године оджан први  Округли сто у просторијама школе са темом:

“Сарадњом до боље реализације практичне наставе”

Циљ састанка је јачање сарадње и осмишљавање иновативнијих приступа и примера за реализацију планова и програма. Овом приликом обележили смо и два значајна датума- Светски дан туризма и јубилеј туризма на Златибору.

Циљеви округлог стола

– Размена знања и искустава између учесника

– Допринос и унапређење у образовању кадрова

– Реално позиционирање Угоститељско туристичке школе

– Примери добре праксе

– Предлог конкретних мера и сугестија за бољу сарадњу и реализацију практичне наставе

У осмишљавању и организацији Округлог стола професорки Софији Павловић Луковић помогли су директорка школе Јелена Марић, колеге Владимир Мијаиловић, Роса Вукосављевић, Љубомир Митрашиновић и Нинослав Манојловић. Учесници Округлог стола су били председници стручних актива Неранџа Јовичић и Небојша Крповић.

Закључци Округлог стола:

Првенствена идеја је била да конкретизујемо облике сарадње са Туристичком Организацијом Златибор. Договорили смо да активирамо ученике и да практичну наставу у блоку реализују као и до сада у просторијама ТОЗа, али и у Инфо центру. Ради бољег позиционирање школе и имиџа неопходног за успешнији упис ученика, договорили смо да нам ТОЗ помогне у снимању промотивних спотова за профиле које школујемо. Такође смо причали и о нашем волонтерском тиму ученика који су заинтересовани да буду ангажовани на реализацији појединих активности, догађаја или манифестација у чију је организацији укључен ТОЗ. Користићемо и њихове устаљене начине оглашавања да промовишемо и образовање одраслих. Организоваћемо и студије случаја за ученике у току трајања практичне наставе, како би се боље сналазили на тржишту рада. Надамо се и изградњи најављеног Дома за ученике где ће ученици моћи да стекну практична знања и да применимо модел практичне наставе у Угоститељско туристичкој школи у Београду чије је бенефите представио професор и председник Републичког актива Милош Туцовић који нам се обратио видео позивом са примерима добре праксе.

Хвала свим учесницима, радујемо се обострано даљој сарадњи.

Софија Павловић Луковић