Посета 41. Међународном сајму туризма

     Ученици првог разреда, образовни профил комерцијалиста и ученици трећег и четвртог разреда, образовни профил финансијски администратор, посетили су 23. фебруара 2019. године, 41. Међународни сајам туризма, 10. Сајам вина – „BeoWine“, 15. Сајам сувенира „Посетите Србију“  и 15. Међународни сајам опреме за хотелијерство и угоститељство „HORECA-OPREMA“ у Београду.

На сајам је ишла група од 22 ученика и одењске старешине наведених одељења.

Слоган овогодишњег сајма је  „Лето је ближе него што мислите“.  На сајму своју понуду за предстојећу туристичку сезону понудиле су туристичке организације, агенције, туроператори, хотели, планински центри, бање, језера, градови, регије из земље и иностранства. Своју понуду су представиле и издавачке куће, осигуравајуће куће, факултети и више школе из области туризма и угоститељства.

Земља партнер овогодишњег сајма је Бугарска.

На овогодишњем Сајму вина своју понуду су представили домаћи, регионални и инострани произдођачи и дистрибутери вина и вински подруми. Програм је употпунила богата гастро понуда, као изузетан пратећи пограм.

      На 15. Међународном сајаму опреме за хотелијерство и угоститељство „HORECA-OPREMA“ компаније су представиле најсавременију опрему за кухиње, ресторане, барове, хотеле, постељину, опрему за чишћење, пекарски и посластичарски програм, као и стручну литературу и публикације.

Кроз аутентичне производе, израђене од материјала који су карактеристични за све крајеве наше земље, произвођачи сувенира су представили богату понуду сувенира. Њихов циљ је промовисање туризама Србије, али и очување и неговање старих и уметничких заната.

Циљ посете сајму је:

  • упознавање туристичке понуде, културе и  обичаја различитих земаља
  • уживање у сајамској понуди и садржајима и
  • упознавање значаја развоја туризма за националну економију једне земље.

tur

Посета сајму је протекла без проблема.

 

 

Чајетина, 27. 02. 2019. године.

 

Катарина Луковић

Јелица Кузељевић

Неранџа Јовичић