Посета Сајму књига 2023.

image_pdfimage_print

Поводом Сајма књига који је одржан 21-29 октобра 2023. године у Београду, Историјско-географска секција Угоститељско-туристичке школе је организовала излет до Београда у суботу 28.10.2023. Сајам је посетио 51 ученик из I-1, I-4, I-5, II-3, II-4, II-5 и IV-2 УТ Школе из Чајетине.

Осетили смо дух знања како шетајући се сајмом тако и шетајући се градом Београдом. Празнична атмосфера била је видљива на сваком кораку. Много посетилаца, ученика и наставника својим присуством су улепшали Сајам књига али и саму престоницу.

Сајам књига сваке године угости најзначајније домаће и бројне иностране писце и издаваче, који представљају своја стара издања и актуелну продукцију. Гост овогодишњег Сајма књига била је Француска.

Важно обележје Сајма књига је богат пратећи програм. Кроз бројне промоције, презентације, предавања, округле столове и трибине, стручној и широкој публици учесници представљају низ тема важних за књижевност, издаваштво и културу.

На Сајам књига су ишли професори Јелена Турудић, Весна Кнежевић, Катарина Луковић, Јела Павловић, Јасна Прљевић и педагог школе Бранка Сокић.

Јелена Турудић

Весна Кнежевић