Посета ТО „Златибор“

image_pdfimage_print

       Сунчаног новембарског дана, ученици првог разреда, образовни профил туристички техничар, са предметним наставницама Неранџом Јовичић и Јелом Павловић, посетили су туристичку организацију „Златибор“, инфо центар, културни центар и туристичке агенције, у којима ће обављати практичну наставу.

      Састали смо се испред ресторана Угоститељско-туристичке школе на Златибору.

      Дочекала нас је Катарина Чубрак, запослена у туристичкој организацији „Златибор“, на пословима маркетинга и промоције. Катарина нам је на сликовит начин презентовала активности туристичке организације „Златибор“, учешће на манифестацијама, промоцију туристичких вредности Златибора путем друштвених мрежа, догађаје везане за мултимедијалну фонтану, као и планове за наредни период.

Потом смо у Културном центру посетили изложбу „Пејзажи“.

      На Краљевом тргу ученица, Лена Јеремић, у улози локалног туристичког водича, испричала нам је легенде како је Златибор добио име.

   Отишли смо до туристичког инфо центра. Значај овог центра је што посетиоци Златибора имају прилику да се упознају са туристичком понудом, садржајима и активностима, који су им на располагању током боравка на Златибору. Ученици су добили туристичко-информативну документацију, коју ће користити на часовима.

     На крају смо посетили туристичке агенције које послују на Златибору „Чоле превоз“, „Навигатор“ и „Тренди травел“. У посећеним агенцијама ученици ће обављати практичну наставу.

     Посета је била вишеструко корисна за ученике. То је њихово прво, практично, сусретање и упознавање са кадровима запосленим у туристичким агенцијама, пословањем, организацијом и начином рада туристичких агенција.  

      Захваљујемо се Катарини, на издвојеном времену, љубазности, несебичности да прнесе стручно знање и мотивише ученика да раде на личном усавршавању.

     Следећа активност најављена је за 2.11.2023.  године, учешће на српском фестивалу ходања на Златибору.

Неранџа Јовичић