Посета ученика из Брекова

image_pdfimage_print

Извештај о организованој посети Основне школе из Брекова

Ученици Основне школе “Бреково ”из Брекова, посетили су Златибор у оквиру маркетиншких активности Угоститељско – туристичке школе у Чајетини и овом посетом отпочела је сарадња коју су иницирали директори школе. За програм обиласка и представљања туристичких вредности Златибора, побринули су се ученици одељења III 4 који су активности реализовали у оквиру блок наставе, професорка блок наставе Софија Павловић Луковић, професорка француског језика Маријана Мандић, директорка наше школе, Владимир Мијаиловић – члан тима за маркетинг и професор куварства Небојша Крповић.

У 10:00 часова смо дочекали госте испред хотела “Палисад”, пожелели им добродошлицу и задовољство што је успостављена ова сарадња. Група је обишла хотел „Палисад“, кроз хотелски лоби, преко рецепције, обишла три типа хотелских соба, уз стручно вођење менаџера хотела. Нашим гостима је представљен пионир у развоју хотелијерства на Златибору, уз акценат на уметничку ризницу хотела коју је представила наша ученица Јелена Танасковић.

Потом је ученица Јована Лојаница на Краљевом тргу испричала о развоју туризма на Златибору, о смештајним капацитетима, хотелима високе категорије, излетима, гастрономским специјалитетима, туристичким манифестацијама и другим туристичким вредностима. Заједно смо отишли до Краљеве чесме где нам је Дамјан Јовичићи испричао легенде по којима је Златибор добио име, од када је почео организовани развој туризма на Златибору и о прослави јубилеја 130 година развоја туризма на Златибору. Стихове познатог песника Михаила Ћуповића „Златиборе ко ти име даде“, рецитовала је Јована Лојаница. Кроз кратку шетњу обишли смо златиборски пијац, почетну станицу Голд Гондоле, представили хотел Торник и дошли на организовани обилазак Дино парка.

Ученици су обишли поставку парка уз стручно објашњење водича и имали прилику да користе садржаје Авантура парка који им се веома допао. Помоћ у реализацији активности пружио нам је манаџмента Дино парка уз оранизовано освежење за наше госте и домаћине.

У договорено време даље смо се упутили у школски ресторан, где смо имали организован ручак. О пословању ресторана испричала нам је Александра Скорковић и представила образовне профиле које школа уписује. Том приликом разменили смо пригодне поклоне и фотографисали се. Директорка школе, Јелена Марић , побринула се да боравак ученика буде за памћење и обезбедила је вожњу „Голд гондолом“, најдужом панорамском гондолом на свету.

Ученици Угоститељско-туристичке школе су успешно симулирали улогу туристичког водича и представили бројне лепоте Златибора. Наша школа представила се у најбољем слетлу и надамо се што већем упису ђака, како из Ариљског краја, тако и са територије других општина.

Софија Павловић Луковић