Презентација образовних профила

image_pdfimage_print

У сарадњи са љубазним и професионалним особљем студентстког ормаралишта „Ратко Митровић”, на Златибору, данас смо ученицима осмог разреда основне школе „Саво Јовановић Сирогојно“ из Срогојна и Љубиша,  представили  образовне профиле који се образују у Угоститељско-туристичкој школи у Чајетини.

Навели смо профиле који су нам одобрени за школску 2018/19. годину. То су следећи профили:

  • Туристичко-хотелијерски техничар (туристички техничар)
  • Комерцијалиста (нови образовни профил који уписујемо)
  • Кулинарски техничар
  • Кувар-конобар (комбиновано одељење).

Ученике осмог разреда смо дочекали у просторијама наше школе и показали им школске кабинете и учионице. Затим смо представили наставне планове и програме, начин рада школе, ваннаставне активности ученика, услове за реализацију свих видова практичне наставе, могућности запошљавања и даљег школовања и усавршавања. Посебно смо истакли могућност упоредног школовања.

Затим смо организовано посетили Студентско одмаралиште „Ратко Митровић”, на Златибору. Обишли смо вилу „Ловћен“, вилу „Романија“, ресторан и кухињу.

Представници рецепцијске службе представили су нам профил, личне и професионалне особине рецепционера. Ученици су имали прилику да на конкретном примеру виде начин комуницирања запослених на рецепцији са гостима.

Затим смо обишли банкет салу, свечане салоне, ресторан и кухињу. Шеф ресторана нам је на конкретном примеру објаснио рад ове службе.

На крају смо у конкресној сали виле „Романија“ разговарали са будућим средњошколцима.

Ученици су били задовољни данашњом посетом и презентацијом наше школе, а ми смо им пожелели пуно успеха приликом уписа у средњу школу.

 

 

Чајетина, 15. мај 2018. године.

Неранџа Јовичић

Сокић Бранка