Prezentacija obrazovnih profila

U saradnji sa ljubaznim i profesionalnim osobljem studentstkog ormarališta „Ratko Mitrović”, na Zlatiboru, danas smo učenicima osmog razreda osnovne škole „Savo Jovanović Sirogojno“ iz Srogojna i Ljubiša,  predstavili  obrazovne profile koji se obrazuju u Ugostiteljsko-turističkoj školi u Čajetini.

Naveli smo profile koji su nam odobreni za školsku 2018/19. godinu. To su sledeći profili:

  • Turističko-hotelijerski tehničar (turistički tehničar)
  • Komercijalista (novi obrazovni profil koji upisujemo)
  • Kulinarski tehničar
  • Kuvar-konobar (kombinovano odeljenje).

Učenike osmog razreda smo dočekali u prostorijama naše škole i pokazali im školske kabinete i učionice. Zatim smo predstavili nastavne planove i programe, način rada škole, vannastavne aktivnosti učenika, uslove za realizaciju svih vidova praktične nastave, mogućnosti zapošljavanja i daljeg školovanja i usavršavanja. Posebno smo istakli mogućnost uporednog školovanja.

Zatim smo organizovano posetili Studentsko odmaralište „Ratko Mitrović”, na Zlatiboru. Obišli smo vilu „Lovćen“, vilu „Romanija“, restoran i kuhinju.

Predstavnici recepcijske službe predstavili su nam profil, lične i profesionalne osobine recepcionera. Učenici su imali priliku da na konkretnom primeru vide način komuniciranja zaposlenih na recepciji sa gostima.

Zatim smo obišli banket salu, svečane salone, restoran i kuhinju. Šef restorana nam je na konkretnom primeru objasnio rad ove službe.

Na kraju smo u konkresnoj sali vile „Romanija“ razgovarali sa budućim srednjoškolcima.

Učenici su bili zadovoljni današnjom posetom i prezentacijom naše škole, a mi smo im poželeli puno uspeha prilikom upisa u srednju školu.

 

 

Čajetina, 15. maj 2018. godine.

Nerandža Jovičić

Sokić Branka