Пример добре сарадње

Ученици „Техничке школе“ из Бајине Баште, посетили су Златибор у оквиру практичне наставе из Агенцијског и хотелијерског пословања. За програм обиласка и представљања туристичких вредности Златибора, побринули су се ученици, наставници и директорка наше школе.

Око09:00 часова, дочекали смо госте, на Краљевом тргу, који је био прекривен белим, снежним прекривачем, што се може видети са бројних фотографија. Предметне наставнице Неранџа Јовичић и Софија Павловић, поздравиле су ученике и колегинице и пожелеле им добродошлицу и пријатан боравак на Златибору. Исказале су задовољство што се сарадња између две школе, које образују ученике истог профила, наставила после пандемије.

Потом је ученица Раденовић Марта, испричала о развоју туризма на Златибору, смештајним капацитетима, хотелима високе категорије, излетима гастрономским специјалитетима, туристичким манифестацијама и другим туристичким вредностима. Лука Младеновић је презеновао активности и образовне профиле наше школе.

Фотографија на Краљевом тргу

Заједно смо отишли до ,,Краљеве чесме’’, где нам је Сања Војиновић испричала легенде по којима је Златибор добио име, од када је почео организовани развој туризма на Златибору и прослави јубилеја 130 година развоја туризма на Златибору.

Стихове, познатог песника, Михаила Ћупововића, „Златиборе ко ти име даде“, рецитовала је Јована Лојаница.

Након уводног дела поделили смо се у две групе. Прва група је обишла хотел „Палисад“, а друга хотел „Букет“.

Испред хотела «Палисад», Марија Ерић, нам је укратко испричала о пословању хотела. Потом смообишли хотелски лоби, рецепцију хотела, неколико соба, конгресне сале, ресторан, кухињу и spa центар. Истовремено се у хотелу одржавао XVII Симпозијум о заштити биља, на коме наши ученици, трећег разреда, волонтирају у оквиру практичне наставе у блоку. Видели смо у реалној ситуацији, како се реализује један значајан догађај у хотелу.

Друга група посетила је хотел „Букет“ и упознала се са богатим садржајима, услугама и гостопримством овог хотела, који се нуди гостима који бораве у њему.

У договорено време састали смо се у школском ресторану, где смо се загрејали топлим чајем. О пословању ресторана испричала нам је Дејана Василијевић.

Том приликом разменили смо пригодне поклоне и фотографисали се.

Директорка школе, Јелена Марић“, побринула се да боравак ученика буде употпуњен, обезбедила је вожњу „Голд гондолом“, најдужом панорамском гондолом на свету.

Ученици Угоститељско-туристичке школе, успешно су симулирали улогу туристичког водича и представили бројне лепоте Златибора.

Са ученицима и наставницима из „Техничке школе“ из Бајине Баште, договорили смо се о даљим корацима успешне сарадње.

Захваљујемо се свим субјетима локалне туристичке привреде, који су нам омогућили да успешно реализујемо планирани програм.

Ученици и наставници „Туристичке секције“