Републичког такмичења из АХП

image_pdfimage_print

Извештај са Републичког такмичења из агенцијског и хотелијерског пословања

Средња школа ,,Петро Кузмјак“ из Руског Крстура била је домаћин Републичког такмичења из агенцијског и хотелијерског пословања на коме учествују ученици 4. разреда образовног профила туристичко – хотелијерски техничар. Такмичење је трајало два дана и окупило је 12 ђака из свих делова Србије – из Чајетине, Бајине Баште, Врања, Београда, Суботице, Инђије, Лесковца, Титела, Смедерева, Ниша и, наравно, из Руског Крстура.

Нашу школу је представљала ученица Ана Николић, коју је за такмичење припремала мeнторка Софија Павловић Луковић.

Први дан такмичења био је посвећен тесту стручно-теоријских знања и практичном задатку израде туристичког аранжмана, док су другог дана ученици израђивали практичан рад у вези рецепцијског пословања. У слободно време, домаћини су нас провели кроз Руски Крстур и упознали са локалном средином и русинском заједницом за коју многи претходни нису чули.

Уочи такмичења, како би такмичари и ученици школе имали боље и савременије услове за рад, један кабинет је комплетно опремљен и њега је, у друштву директорке, обишао и председник Општине Кула, Дамјан Миљанић. Били смо смештени у Ученичком дому који је у склопу школе, хранили смо се у мензи. Носимо прелепе утиске и захваљујемо се домаћинима.

Када је реч о резултатима, треће место деле Душица Лекић из Суботице, Валентина Ивановић из Врања и Сара Илић из Смедерева, друго место освојила је Тамара Савић из Београда, а победник такмичења је Александар Милошевић из Параћина, чија школа ће наредне године бити домаћин овог такмичења. Наша ученица је заузела 6. место на ранг листи и показала просечно залагање и знање. Ученица је имала велику трему и није умела адекватно да распореди време за израду задатака. Наша школа се дуго није појављивала на такмичењу, тако да смо задовољни пласманом и златном средином, уз жељу да на следећим такмичељима освојимо и бољи пласман.