Стручна посета Стопића пећини и Сирогојну

Стручна посета и обилазак Стопића пећине и музеја на отвореном „Старо село Сирогојно“

Ученици првог разреда, образовни профил туристички техничар, у оквиру блок наставе из Агенцијског и хотелијерског пословања организовано су посетили Стопића пећину и музеј на отвореном „Старо село Сирогојно“ у Сирогојно. Посета је реализована 22. маја 2018. године, у организацији предметних наставница Јелене Марић, Неранџе Јовичић и педагога школе Бранке Сокић. На тај начин је остварена корелација између наставних садржаја из стручног модула Пласирање локалне туристичке понуде и предмета географија.

Реализовали смо следећи програм стручне посете и обиласка.

Пошли смо у 09:00 часова испред Угоститељско-туристичке школе у Чајетини ка Рожанству. По доласку у Рожанство обишли смо Стопића пећину и имали слободно време за фотографисање и уживање у прелепој природи. Наставили смо путовање ка Сирогојну. У Сирогојну смо најпре обишли цркву посвећену светим апостолима Петру и Павлу, затим  смо у пратњи костоса обишли Музеј на отвореном «Старо село» Сирогојно. Музеј представља  један својеврсан албум успомена, у којем се приказује архитектура, унутрашње уређење зграда, начин привређивања и организација породичног живота људи златиборских села, из периода 19. века. Обишли смо куће, зграде, млекар, салаш, амбар, крчму и галерију.

Нисмо изоставили ни продавницу сувенира, у којој смо купили прелепе магнете и сувенире за успомену на овај диван, сунчани, мајски дан.

 

 

 

Одељење I-4 – туристички техничари

Јелена Марић

Неранџа Јовичић

Бранка Сокић