Студијска посета ИЦТ ХУБ-у у Београду

image_pdfimage_print

Студијска посета ИЦТ ХУБ-у у Београду у организацији Иновационог бизнис центра Златибор

Посета „ICT HUB-Београд“

Ученици 3. и 4. разреда УТШ Чајетина са професоркама  Јелицом Кузељевић и Бранкицом Манојловић, реализовали су 20.2.2024. судијску посету ИЦТ ХАБ Београд, који представља регионални центар за динамични развој иновативног научно технолошког предузетништва, интернационалну промоцију пројеката и компанија и као такав пружа основу за реинжењеринг привреде региона и јачање њене глобалне конкурентности.

Циљ посете био је упознавање са радом ICT HUB-а, размена мишљења и искустава као и стварање основа за будућу сарадњу у области иновација и технолошког развоја. Ученици наше школе су имали прилике да чују примере старт-апа младих који су добили подстицајна средства из фондова Европске уније.

Током посете упознали смо се са радом coworking простора, виртуелне канцеларије те начинима на које ICT HUB подржава развој стартап компанија и подстиче иновативност у пословању.

Представљени су нам успешни примери компанија које су успешан раст и развој започеле унутар ICT HUB-а што ученицима може даље бити инспирација за развој сличних иницијатива у  њиховој будућности.

                                                                Јелица Кузељевић