НЕДЕЉОМ ЗДРАВЕ ХРАНЕ ОБЕЛЕЖЕН 16.ОКТОБАР – СВЕТСКИ ДАН ЗДРАВЕ ХРАНЕ
Као и предходних година и ове године Недеља здраве хране у УТШ Чајетина била је посвећена здравој исхрани и то првенствено развијању свести код младих о томе шта је здрава храна и колико је она важна за људско здравље.
Организовали су бројне активности које су промовисале здраву исхрану. Најлепши део који је ученицима пружио највећи ужитак било је прављење и дегустуриње здравих јела припремљених на часовима практичне наставе из Куварства.
На часовима вежби Агенцијског и хотелијерског пословања, ученици одељења 4-2 су припремили предлог менија за туристе различитих старосних доби. Задатак је био да у групама осмисле које гастрономске специјалитете могу понудити у склопу туре по регији Западне Србиje, а да буду припремљени од здравих намирница узгајаних у регији коју посећују туристи. Претходно су ученици имали прилику да погледају презентацију о гастрономској понуди западне Србије.
Ученици су успешно креирали и представили своје предлоге. Понваљени су за креативност и познавање здраве хране и гастрономске понуде регије западне Србије.
Јелица Кузељевић