Светски дан здраве хране

image_pdfimage_print

НЕДЕЉОМ ЗДРАВЕ ХРАНЕ ОБЕЛЕЖЕН 16.ОКТОБАР – СВЕТСКИ ДАН ЗДРАВЕ ХРАНЕ

Као и предходних година и ове године Недеља здраве хране у УТШ Чајетина била је посвећена здравој исхрани и то првенствено развијању свести код младих  о томе шта је здрава храна и колико је она важна за људско здравље.

Организовали су бројне активности које су промовисале здраву исхрану. Најлепши део  који је ученицима пружио највећи ужитак било је прављење и дегустуриње здравих јела припремљених на часовима практичне наставе из Куварства.

На часовима вежби Агенцијског и хотелијерског пословања, ученици одељења 4-2 су  припремили предлог менија за туристе различитих старосних доби. Задатак је био да у групама осмисле које гастрономске специјалитете могу понудити у склопу туре  по регији Западне Србиje, а да буду припремљени од здравих намирница узгајаних  у регији  коју посећују туристи. Претходно су ученици имали прилику да погледају презентацију о гастрономској понуди западне Србије.

Ученици су успешно креирали  и представили своје  предлоге. Понваљени су  за креативност и познавање здраве хране и гастрономске понуде регије западне Србије.

                                                                                                                        Јелица Кузељевић