Конобар

Број година школовања: 3

Прима муштерије, размешта их и упућује у погледу избора јела и пића, преузима наруџбе, услужује, врши наплату и на крају их испраћа. Врши спремање и аранжман простора за обедовање. Одржава хигијену есцајга у оквиру угоститељског објекта, а брине и о сопственом изгледу.

У његовој радној средини може се јавити висока концентрација дуванског дима.

Циљеви стручног образовања

Циљ стручног образовања за образовни профил конобар је оспособљавање ученика за услуживање госта храном и пићем.
Неопходност сталног прилагођавања променљивим захтевима тржишта рада, потреба континуираног образовања, стручног усавршавања, развоја каријере, унапређење могућности запослења, усмерава ученике да се оспособљавају за:

-примену теоријских знања у практичном контексту;
-ефикасан рад у тиму;
-преузимање одговорности за властито континуирано учење и напредовање у послу и каријери;
-благовремено реаговање на промене у радној средини;
-препознавање пословних могућности у радној средини и ширем социјалном окружењу;
-примену сигурносних и здравствених мера у процесу рада;
-примену мера заштите животне средине у складу са концептом одрживог развоја;
-употребу информатичке технологије у прикупљању, организовању и коришћењу информација у раду и свакодневном животу.

Конобар даље школовање може наставити тако што ће положити разлику предмета до четврте године и стећи звање угоститељског техничара, или у ускостручним високим школама. Више о проходности за даље школовање погледајте >>овде<<.

Предмете које уче ученици образовног профила конобар погледајте >>овде<<

Објављено у Активности у школи, Ванредно школовање, О школи

Архиве